BEL Group gaat in zee met Generix

Bel-Logo

De BEL Group heeft besloten om de Generix Collaborative Replenishment-oplossing in SaaS te gebruiken voor de bevoorrading van al haar retailklanten. Generix Group, een wereldwijde leverancier van collaboratieve SaaS-oplossingen voor het Supply Chain ecosysteem, kondigt trots de samenwerking aan met de BEL Group, een toonaangevende speler op het gebied van gezonde zuivel- en fruitsnacks in porties. Het doel van de samenwerking is om de Generix Collaborative Replenishment-oplossing te implementeren voor het beheer van de bevoorrading in verschillende landen waar de groep actief is.

BEL is een familiebedrijf dat al sinds 1865 bestaat, met als missie om gezondere, verantwoorde en toegankelijke voeding voor iedereen overal ter wereld aan te bieden. De groep is ontstaan in Frankrijk en heeft een uitgebreide portefeuille van merken die consumenten in meer dan 120 landen aanspreken.

In het kader van een project om hun bevoorradingsmodel te transformeren, heeft BEL gekozen voor Vendor Managed Inventory (VMI) om het beheer van hun operaties met zowel groothandel- als retailklanten te optimaliseren. Ze hebben daarbij gekozen voor de Generix Collaborative Replenishment (GCR) SaaS-oplossing, die voor het eerst zal worden geïmplementeerd in verschillende landen, waaronder Egypte, Algerije, België en Canada.

Dit nieuwe project biedt een kans om de langdurige samenwerking tussen de BEL Group en Generix Group voort te zetten. Hun samenwerking begon al in 1998, toen ze begonnen met het beheer van alle EDI-stromen in Europa via het TradeXpress-platform. Sinds 2013 werd de facturatie beheerd door de dematerialisatiedienst Invoice Manager, en nu worden de VMI-stromen volledig geïntegreerd in GCR.

BEL was op zoek naar een betrouwbare SaaS-oplossing die een breed scala aan functionaliteiten biedt en in staat is om rekening te houden met de specifieke bedrijfskenmerken van verschillende regio’s. Het gebruiksgemak, de aanpasbaarheid en de ergonomie van de oplossing hebben het team van de BEL Group overtuigd om deze uitdaging aan te gaan.

Philippe Seguin, Managing Director van Generix Group in Frankrijk, is verheugd over de voortgezette samenwerking tussen beide bedrijven. Ze werken al sinds 1998 samen en verwelkomen BEL nu als onderdeel van hun Generix Collaborative Replenishment (GCR) gebruikersgemeenschap. De samenwerking tussen de teams is van cruciaal belang geweest voor dit grootschalige project, waarbij ze snel de belangrijkste implementatiepunten hebben geïdentificeerd om het succesvol af te ronden.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.