Belgisch team haalt 11e plek op WK heftruckrijden

Belgisch team haalt 11e plek op WK heftruckrijden

Van 19 tot 21 september 2019 organiseerde Linde Material Handling de 15de editie van de StaplerCup, met onder meer het internationaal kampioenschap voor bestuurders van heftrucks en magazijntrucks, in de Beierse stad Aschaffenburg, hoofdzetel van organisator Linde Material Handling. Voor het eerst sinds 2014 werd niet enkel in teamverband, maar ook individueel gestreden voor de titel van wereldkampioen.

De top drie van de Belgian LindeCup 2019 mocht de Belgische kleuren vertegenwoordigen, met deelnemers uit beide landsdelen: Belgisch kampioen Jimmy Vleminx (Madrico), nummer 2 Quentin Servais (Weerts Supply Chain), en nummer 3 Peter Clarysse (Ardo).

De wedstrijd werd op gang gefloten met de voorronden van het individuele kampioenschap. Bij de eerste proef werd een miniatuurheftruck op de vork aangebracht en moesten 4 kleine gewichten zeer nauwkeurig in een blok worden geplaatst. Bij de tweede proef werd hetzelfde principe op grotere schaal uitgevoerd, meer bepaald met 4 waterflessen die in een bak moesten worden neergelaten. Beide proeven zorgden voor een grote uitdaging waarbij elke millimeter telde. De weinige fouten brachten toch een aanzienlijk tijdsverlies met zich mee, waardoor België zich na deze voorronden in de tweede tabelhelft bevond.

Voor het landenteamkampioenschap werden een heftruck en reachtruck uitgerust met een speciale grijpvoorzet die het toeliet om 6 bowlingkegels te verplaatsen. Jimmy Vleminx en Quentin Servais zetten de kegels vlot neer, waarop Peter Clarysse de kegels mocht omverwerpen met een bowlingbal op de vorken van zijn heftruck. Het drietal zette een sterke 6de tijd neer op 18 deelnemers, maar helaas voor het Belgische team werden de individuele tijden bij de teamprestatie bijgeteld. Hierdoor zakte België terug naar een 11de plaats in het eindklassement en wist het zich niet te plaatsen voor de halve finale.

In de namiddag mocht Jimmy Vleminx zich nogmaals opladen voor de volgende ronde van het individuele kampioenschap. Van de Belgische deelnemers had hij de beste tijden neergezet waardoor hij het mocht opnemen tegen de beste deelnemers uit de andere 17 landen. Ook hier lag het niveau enorm hoog en zouden de details beslissen: Jimmy zette opnieuw een zeer sterke tijd neer, maar strandde op een zevende plek, op 2 seconden van plek 6 die recht gaf op deelname aan de halve finale.

In 2020 vindt de 10de editie van de Belgian LindeCup plaats, een jubileumeditie dus! Wie zich dan wenst te meten met Jimmy, Quentin, Peter en vele anderen kan op de hoogte blijven via de nieuwsbrief of website van organisator Motrac Handling & Cleaning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.