Brussels Airport groeit in vracht en passagiers

In de maand oktober heeft Brussels Airport opnieuw meer dan 2 miljoen passagiers ontvangen, een stijging van 6,4% in vergelijking met oktober vorig jaar. Ook de vervoerde vracht op de luchthaven is sterk gestegen met 7,3% tegenover oktober 2014. Het aantal vliegbewegingen is in vergelijking met oktober vorig jaar stabiel gebleven.

Passagiers

In de maand oktober hebben 2.119.423 passagiers Brussels Airport bezocht, een groei van 6,4% in vergelijking met oktober 2014. Vooral het aantal transferpassagiers groeit sterk met 14,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, dankzij de sterke prestatie van Brussels Airlines en andere Star Alliance partners.

De groei is vast te stellen in alle segmenten. Op de korte afstand groeien vooral Brussels Airlines en de low cost maatschappijen, op de lange afstand zetten alle maatschappijen een goede prestatie neer. Vanaf 25 oktober draagt de Japanse maatschappij All Nippon Airways ook bij tot deze groei met een dagelijkse vlucht naar Tokio.

Vracht

Het vrachtvolume op Brussels Airport is in de maand oktober gestegen met 7,3%. Vooral het volvrachtsegment tekende een forse stijging op met 27,1%, dankzij de start van nieuwe maatschappijen op Brussels Airport het laatste jaar. Door het stopzetten van de activiteiten van Ethiopian Airways zal de groei de komende maanden echter veel minder groot zijn.

Ook de expressdiensten, zoals DHL, tekenen een groei op van 5,9%.

In heel Europa is er een terugval van het luchtvrachtvervoer. Voor vracht aan boord van een passagierstoestel , belly cargo, is Brussels Airport geen uitzondering hierop. De belly cargo kent in oktober een terugval van 6,6% tegenover oktober vorig jaar.

Vliegbewegingen

Het aantal vliegbewegingen op Brussels Airport is nagenoeg stabiel gebleven. In totaal is er amper een stijging van 0,8% te noteren. De bezettingsgraad op de passagierstoestellen stijgt daardoor fors van 110 naar 116 passagiers per vlucht in vergelijking met oktober 2014.

TransportGids.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.