Brussels Airport vervoert meer vracht in Q1

Brussels Airport vervoert meer vracht in Q1

Brussels Airport heeft in het eerste kwartaal 2,3% meer tonnage vracht vervoerd dan in het eerste kwartaal van 2017. De daling bij het volvrachtvervoer (-14,3%) is te wijten aan het vertrek of de afbouw van volvrachtluchtvaartmaatschappijen door de verstrenging van de Brusselse geluidsnormen op het einde van het eerste kwartaal in 2017. Deze daling wordt in het eerste kwartaal van 2018 gecompenseerd door een forse stijging van de vracht aan boord van passagierstoestellen (+13,0%) en van de getruckte vracht (+18,6%).

Het vrachtvervoer op Brussels Airport is in maart 2018 gestegen met 3,2% ten opzichte van maart 2017. De gevlogen vracht is licht toegenomen met 0,3% en de getruckte vracht is gestegen met 3,2% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Net als de afgelopen twee maanden is er een daling bij het volvrachtsegment, hoewel deze minder uitgesproken is (-3,9%) dan in januari (-21,2%) en februari (-18,4%). In de loop van maart vorig jaar zijn immers de eerste vrachtmaatschappijen gestopt door de Brusselse geluidsboetes.

Bij de express diensten is er een daling in de tonnage van de vervoerde luchtvracht (-5,9%) in maart. Het volume van express zendingen is de afgelopen maand ligt hoger en is sterk gestegen in vergelijking met maart 2017, maar het gewicht van deze producten ligt lager dan de vracht in maart vorig jaar.

De daling bij het volvrachtsegment en de express diensten wordt volledig gecompenseerd door een sterke stijging van de vracht aan boord van
passagierstoestellen (+16,0%). Die stijging is te danken aan de lancering van verschillende nieuwe of extra langeafstandsvluchten, zoals Emirates, Hainan Airlines en Cathay Pacific.

Het tonnage getruckte vracht is sterk gestegen met 13,5% in vergelijking met maart vorig jaar. De groei zit vooral in de getruckte luchtvracht naar Brussels Airport, de import vertoont immers een zeer grote stijging van 30%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.