CEVA logistics verduurzaamt met jungheinrich lithium-iontrucks en powerbanks

CEVA Logistics - Jungheinrich

CEVA Logistics verduurzaamt zijn Europees distributiecentrum in Grobbendonk door volledig over te stappen naar naar lithium-iontrucks, ondersteund door innovatieve powerbanks en zonnepanelen.

Deze initiatieven zijn onderdeel van CEVA’s wereldwijde inzet om de CO²-voetafdruk te verminderen en een duurzame toekomst voor logistiek te bevorderen. In samenwerking met Jungheinrich, hun preferente leverancier, heeft CEVA 54 POWERLiNE lithium-iontrucks en 20 powerbanks in gebruik genomen, wat een aanzienlijke vermindering van de ecologische impact en operationele kosten met zich meebrengt. “De overstap naar lithium-iontechnologie past perfect binnen onze duurzaam-ondernemen-strategie”, vertelt de Site Manager bij CEVA Logistics.

De overschakeling in Grobbendonk illustreert CEVA’s toewijding aan duurzaam ondernemen. De overstap naar lithium-iontechnologie biedt tal van voordelen, waaronder een efficiënter energieverbruik, verminderde noodzaak voor batterijwissels en een significante reductie van de vloot. Dankzij de directe koppeling van de laadinfrastructuur aan zonnepanelen op het dak van het EDC, profiteert CEVA ook van ‘peakshaving’, waardoor piekbelastingen op het energienet worden voorkomen.

Het distributiecentrum langs het Albertkanaal speelt een cruciale rol in de B2B-logistiek voor een van ’s werelds grootste schoenenproducenten, waarbij duurzaamheid en efficiëntie hand in hand gaan. De implementatie van lithium-iontechnologie en het gebruik van zonne-energie zijn slechts het begin van CEVA’s ambitie om hun activiteiten verder te vergroenen.

Alle Jungheinrich trucks worden bovendien geleverd volgens een flexibel verhuurmodel. Niet alleen kan CEVA genieten van een optimale inzetbaarheid van hun vloot, maar ook van een hogere flexibiliteit en gereduceerde operationele kosten. Met dit concept levert Jungheinrich geen specifieke trucks, maar een dienst – gebaseerd op een optimale inzetbaarheid van de vloot.

CEVA en Jungheinrich verkennen voortdurend nieuwe mogelijkheden om de opgewekte zonne-energie breder in te zetten, bijvoorbeeld voor de aandrijving van conveyors of sorteerinstallaties, waardoor het EDC in Grobbendonk een voorbeeld wordt van duurzame logistiek.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.