Crown lanceert Wave

Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft vandaag de Crown WAV 60-serie geïntroduceerd. Het voertuig is ontworpen om de veiligheid, efficiëntie en flexibiliteit te verhogen in werksituaties waarin doorgaans ladders worden gebruikt om hoogten tot vijf meter te kunnen bereiken, zoals in retail- of productieomgevingen.

De Crown Work Assist Vehicle®, beter bekend als de Wave®, is ideaal voor medewerkers die kleine ladingen of producten ontvangen, verzenden en opslaan in drukke, krappe ruimten. Ook is de Wave uitstekend geschikt voor het verzamelen en verwerken van orders. Het voertuig kan tegelijkertijd rijden en heffen, zodat bestuurders al rijdend in één vloeiende beweging op de juiste hoogte kunnen worden gebracht. De wisselstroomaandrijvingen en besturing van de Wave verhogen de rijsnelheid tot 8 km per uur en zorgen voor een reactievere acceleratie en betere manoeuvreerbaarheid. De Access 1 2 3® systeembesturing  op het voertuig optimaliseert de prestaties en de bediening door intelligente coördinatie van instructies voor de bestuurder, hef- en daalbewegingen, stuur- en remfuncties, prestatieniveaus en andere voertuigsystemen.

“We gebruiken de nieuwe Wave voor het verzamelen van pvc-profielen in drie-ploegendienst”, zegt Jörg Thauer verantwoordelijk voor de techniek in het logistieke servicecentrum in Berlijn van de Profine groep, een toonaangevend producent van pvc-u-profielen voor raam- en deursystemen. “In de logistiek is tijd altijd de kritieke factor. We zijn dan ook razend enthousiast over de nieuwe wisselstroommotor met zijn topsnelheid van 8 km per uur en minimale onderhoudseisen. De nieuwe Access 1 2 3 displaymodule is perfect gepositioneerd en geeft onze bestuurders in één oogopslag alle informatie die ze nodig hebben. We zijn ook erg tevreden over de solide constructie waarbij veel staal in plaats van kunststof is gebruikt, en over de vele aanpasbare instellingen waarmee we de prestaties van de Wave voor onze werkomgeving kunnen optimaliseren. De nieuwe WAV 60 is een zeer geslaagd product.”

De Crown WAV 60-serie, die eenvoudig via een standaard stopcontact kan worden opgeladen, biedt een aantal voorzieningen die de veiligheid van de bestuurder waarborgen en tevens het werk vergemakkelijken en de productiviteit verhogen.

● Het heffen en neerlaten van het platform is alleen mogelijk wanneer de veiligheidshekken dicht zijn. Om op maximumsnelheid te kunnen rijden, moeten de hekken geopend worden, zodat de bestuurder het voertuig in geval van nood ongehinderd kan verlaten. De rijsnelheid wordt automatisch verlaagd wanneer de hekken dicht zijn.

● Veiligheidssensoren onder het platform schakelen de hef-, daal- en rijfunctie uit zodra iets of iemand druk uitoefent op de motorkap onder het platform.

● Handsensoren controleren of de bestuurder beide handen gebruikt voor het bedienen van de rij- en heffuncties. Zodra er een hand wordt weggenomen, wordt de rijsnelheid automatisch tot kruipsnelheid beperkt.

● Sensoren in de dubbele voetschakelaar controleren of beide voeten van de bestuurder zich op de juiste positie op het platform bevinden. De Wave schakelt de rij-, hef- en daalfuncties automatisch uit zodra er een voet wordt weggenomen.

Markus Liesfeld, Marketing Product Manager van Crown zegt: “Medewerkers die met voorwerpen een ladder op en af moeten, lopen een zeker risico. Volgens de Europese statistieken van arbeidsongevallen zijn circa 145.000 letselgevallen die tot vier of meer dagen afwezigheid leiden het gevolg van een val op grote hoogte. De Wave van Crown vermindert het risico op letsels en ongevallen die samenhangen met activiteiten zoals tillen, klimmen en het dragen van goederen. Het voertuig stelt bestuurders in staat om hun dagelijkse taken veilig en vol vertrouwen uit te voeren.”

Het laadplateau van de Wave heeft een draagvermogen tot 90 kg, terwijl de laadvloer tot 115 kg kan bevatten. Het optionele elektrische laadplateau is traploos verstelbaar, zodat bestuurders de hoogte flexibel kunnen aanpassen naargelang de lading. De Wave kan ook worden gebruikt met allerlei Work AssistTM accessoires, zoals klemborden, opbergvakken die aan de mast worden bevestigd en accessoirehouders.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.