Crown Reachtrucks ESR 5000-serie krijgen extra functies

Crown heeft een aantal productiviteitsverhogende standaardfuncties en uitbreidingsfuncties voor zijn reachtrucks van de ESR 5000-serie voorgesteld. Deze zijn per direct beschikbaar op deze toestellen. Het gaat over functies die de reachtrucks sneller maken en hoger kunnen laten werken. Een overzicht:

Het nieuwe OCS-systeem dat in Crown’s aangepaste ESR 5000-serie is ingebouwd, zorgt ervoor dat bestuurders zonder vertraging soepel en veilig met hun heftrucks kunnen rijden. Het systeem doet echter meer dan alleen de stuuruitslag vaststellen: het weet ook of de truck een bocht in gaat of er juist uit komt en past de snelheid zo nodig aan de situatie aan. Het systeem zorgt dus niet alleen voor een optimale stabiliteit van de truck in uiteenlopende situaties, maar verhoogt ook de productiviteit van de bestuurder.

Wanneer heftrucks langere afstanden in magazijnen moeten afleggen, wordt tijd een belangrijke factor. Naast het OCS-systeem zorgt de hogere maximale rijsnelheid – nu standaard op de ESR 5000-serie aanwezig – voor een nog snellere goederenverwerking. Via de Access 1 2 3® systeembesturing kunnen de prestatie-instellingen van de truck van P2 (standaard) in P1 gewijzigd worden, waardoor een topsnelheid van 14 km/h mogelijk is. Lagere topsnelheden kunnen eveneens geprogrammeerd worden. Crown heeft echter meer dan alleen de snelheid verhoogd om de prestaties van de ESR 5000-serie te verbeteren: dankzij de Super Duty-mast hebben de reachtrucks nu een indrukwekkende restcapaciteit van 800 kg bij een hefhoogte van 13 meter. Dit alles maakt de reachtrucks nog veelzijdiger en efficiënter in het dagelijks werk.

Naast de drie nieuwe standaardfuncties zijn als optie nog een aantal nieuwe functies op Crown’s heftrucks uit de ESR 5000-serie beschikbaar. Sideshift Position Assist (SPA), een systeem dat de vorken van de reachtruck automatisch in de centrale stand zet, zorgt ervoor dat bestuurders van het begin tot het einde van hun dienst veilig en efficiënt werken. Wanneer een lading tussen de steunbalken van de truck geschoven of neergelaten wordt, helpt dit systeem om onbedoelde schade aan producten en pallets te voorkomen. En omdat SPA in de bedieningselementen van de bestuurder is geïntegreerd, kan het systeem zonder onderbreking ingeschakeld worden terwijl de lading opgetild of neergelaten wordt.

Met behulp van de optionele tweewegschakelaar voor de rijrichting kunnen werkprocessen verder geoptimaliseerd worden. Bij activering van de standaardschakelaar voor de rijrichting op de ESR 5000-serie werd de rijrichting van de truck al automatisch omgedraaid, maar met de nieuwe tweewegschakelaar kunnen bestuurders nu standaard een specifieke rijrichting selecteren.

Bron: Crown.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.