Dachser breidt LCL-verbindingen uit

Dachser

Dachser zal in 2018 zijn divisie zeevracht verder uitbreiden met 26 nieuwe LCL-verbindingen (Less then Container Load). Voor zes van zijn reeds bestaande diensten verhoogt de logistieke dienstverlener de vertrekfrequentie van tweewekelijks naar wekelijks. LCL wordt ook wel deellading container genoemd en is erg gunstig voor klanten die met hun goederen geen hele container vullen. Door goederen te bundelen en containervervoer tussen havens op vaste tijden in te plannen, profiteren klanten van een betere planning, een hogere snelheid en transparantie van hun zendingen. Middels LCL-verbindingen hebben zendingen tussen Bangalore en Hamburg bijvoorbeeld een transittijd van 22 dagen.

Nieuwe vaste routes

DACHSER heeft de volgende vaste routes toegevoegd aan zijn LCL-groupagevervoer: wekelijkse diensten van Bremen naar nieuwe bestemmingen in de VS (Los Angeles, New York, Chicago, Boston, Houston, Atlanta en Charlotte); van Hamburg naar India (Nhava Sheva en Chennai) en van Hamburg naar New Delhi. In de tegenovergestelde richting zijn er verbindingen van Chennai en Nhava Sheva naar Hamburg, en nieuwe verbindingen van New Delhi en Bangalore naar Hamburg. Een andere nieuwe verbinding is de wekelijkse route van Shanghai naar Santos in Brazilië. Vanuit Antwerpen organiseert DACHSER diensten naar Hong Kong, Veracruz, Singapore, Busan en Nhava Sheva.

“Klanten die gebruikmaken van onze LCL-verbindingen profiteren van aantrekkelijke transittijden, snellere beschikbaarheid van goederen op de plaats van bestemming, grotere flexibiliteit en een nauwkeurige supply chain-planning dankzij containermanagement en directe verbindingen over zee”, zegt Günther Laumann, hoofd Global Ocean Freight bij DACHSER.

Interlocking

DACHSER ziet groot potentieel in de uitbreiding van zijn zeevrachtnetwerk door middel van Interlocking: de nauwe samenwerking tussen DACHSER Air & Sea Logistics en DACHSER European Logistics. Hiermee kan de logistiek dienstverlener in beide divisies zijn klanten volledig geïntegreerde logistieke oplossingen bieden zoals transport, opslag en klantspecifieke services. DACHSER verzorgt het afhalen van zendingen via zijn uitgebreide Europese netwerk en geeft hiermee de voordelen van het bundelen van zendingen door aan zijn klanten. Zendingen kunnen continu worden gevolgd vanaf de leverancier in Europa, tot de ontvanger waar ook ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.