De Haven van Brussel blijft langer open voor de scheepvaart

De vrachtschepen kunnen nu alle dagen van de week varen tussen 6 en 22 uur. De twee Brusselse sluizen (Sint-Jans-Molenbeek en Anderlecht) alsook de mobiele Godshuizenbrug zijn voortaan operationeel op basis van dit nieuw uurrooster daar waar de scheepvaart voorheen om 19.30 uur onderbroken werd. Voor de pleziervaart blijft echter de onderbreking gehandhaafd van 19.30 uur tot 6 uur.

De uitbreiding van de openingsuren is een beslissing die genomen werd in overleg met het Vlaamse en met het Waalse Gewest die, samen met de Haven van Brussel, de ABC-as Antwerpen-Brussel-Charleroi in beheer hebben.

“Deze beslissing heeft tot doel het transport over de waterweg te bevorderen om zo het aandeel van de waterweg in het goederentransport aan te zwengelen”, verklaarde minister-president Rudi Vervoort. De Haven van Brussel vervult hiermee haar basisopdracht die trouwens ook opgenomen is in het beheerscontract waarmee ze, met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, een verbintenis heeft.

Ter herinnering: de voorhaven te Brussel is maritiem en wordt dus niet beïnvloed door de uitbreiding van de openingsuren daar deze, zoals elke maritieme haven, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 toegankelijk is.

Haven van Brussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.