Delhaize opent automatish DC in Zellik

In aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters heeft Delhaize vandaag haar nieuwste distributiecentrum DC Fresh 3 in Zellik officieel in gebruik genomen. Met deze laatste aanwinst voor het logistiek centrum is Delhaize in staat om nog beter al haar winkels dagelijks te bevoorraden met ultraverse producten. De bouw van het nieuwste distributiecentrum ging gepaard met een investering van 50 miljoen euro.

DC Fresh 3

“Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize België en moet dus mee de groei en innovatie in ons winkelnetwerk mogelijk maken. De uitbreiding van het winkelnetwerk gebeurt vandaag vooral via de kleinere winkelformules zoals Proxy Delhaizes en Shop & Go. Deze winkels werken met kleinere volumes en bestellingen. Dankzij deze nieuwste installatie kunnen we nog sneller en efficiënter dit type van bestellingen voorbereiden zodat we al de winkels dagelijks kunnen bevoorraden met ultraverse producten”, zegt Dirk Van den Berghe, CEO van Delhaize België. DC Fresh 3, zoals de nieuwe stapelplaats heet, kadert in de langetermijnvisie van Delhaize om haar eigen logistieke capaciteit verder te versterken.

Met dit nieuw gebouw gaat een investering gepaard van ongeveer 50 miljoen euro. Hiermee wordt er een extra oppervlakte gecreëerd van bijna 12.000 m² gekoelde opslagruimte voor verse producten. Het gebouw zelf sluit aan bij de bestaande stapelplaats DC Fresh 2.

De bouw startte eind 2011, de operationele opstart van de logistieke activiteiten vond in december 2013 plaats en DC Fresh 3 zal op volle capaciteit draaien vanaf maart dit jaar.

Minister-president Peeters: “Wie de moed heeft om te investeren en vooruit te kijken in moeilijke tijden, die zal daar de vruchten van plukken wanneer een periode van nieuwe groei aanbreekt. De Vlaamse regering wil bedrijven alle ruimte blijven geven om te groeien en innoveren. Daarom blijf ik hard werken aan een positief ondernemingsklimaat. Deze investering die Delhaize verricht, is alvast een verdere verankering van één van de absolute parels van ons economisch weefsel.”

KrisPeeters.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.