Dematic bouwt volledig automatisch hoogbouwmagazijn voor Poco Loco

Dematic bouwt volledig automatisch hoogbouwmagazijn voor Poco Loco

Dematic heeft voor voedselproducent Poco Loco een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn opgericht in Roeselare met een totale oppervlakte van 8.000 m2. De snackfabrikant heeft het magazijn intussen in gebruik genomen. Door een continue groei had Poco Loco behoefte aan een hogere opslag- en productiecapaciteit. Het nieuwe magazijn biedt Poco Loco de mogelijkheid alle opslag te centraliseren op één locatie. Dematic leverde de magazijnuitrusting en zorgde voor de automatisering van alle logistieke processen. Op 24 mei a.s. organiseert Dematic bij Poco Loco een klantendag, waarop klanten en experts uit de sector de noden van de supply chain en innovatieve oplossingen in de voedingsindustrie kunnen bespreken.

“Met zijn nieuwe, volledig automatische hoogbouwmagazijn kan Poco Loco zijn logistiek beter beheren. Alle processen zijn nu namelijk geconcentreerd op één locatie. Dat bespaart tijd en geld”, aldus Marc Bruneel, Senior Sales Manager bij Dematic. De installatie van Dematic biedt op een oppervlakte van 8.000 m² ruimte voor 42.000 pallets. Tortillawraps, chips, Dinner Kits, texmexkruiden en -sauzen worden hier bewaard. Dankzij de 11 palletkranen en 1.127 meter pallettransport kunnen tot 304 pallets per uur geladen en gelost worden.

Het nieuwe magazijn bevindt zich tegenover de productiesite in Roeselare. Een 100 meter lange transportbrug over de openbare weg verbindt beide locaties. Op de brug brengen twee transportbanden de afgewerkte pallets naar het magazijn en de grondstoffen van het magazijn naar productie. De afgewerkte goederen worden voor de klant gepickt en automatisch naar de laadplaats getransporteerd.

Dankzij dit concept en de centralisatie van de opslag op één locatie bespaart de snackproducent tot 25.000 vrachtwagenritten per jaar. Dat verlaagt niet alleen de kosten, maar reduceert ook de jaarlijkse CO2-uitstoot met 365 ton. Tot nu werden de producten, waarvan ongeveer 96% voor het buitenland bestemd is, op verschillende locaties en ook bij externe leveranciers opgeslagen.

In augustus 2017 is Dematic met de bouw van het hoogbouwmagazijn van start gegaan. “We kijken terug op een succesvol bouwproject. De bouw was zelfs vroeger klaar dan voorzien”, zegt Marc Bruneel. Poco Loco heeft 30 miljoen euro in de bouw van het magazijn geïnvesteerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.