Dematic geeft leiding aan belangrijke upgrade voor groothandel MDI

MDI_Dematic

Dematic kondigt vandaag een overeenkomst aan met Merchants Distributors (MDI), een toonaangevende groothandelsdistributeur. Deze heeft betrekking op de levering van een geautomatiseerde gemengde krattenverwerkingsoplossing voor de aanstaande renovatie en uitbreiding van hun primaire operationele centrum.

MDI en het moederbedrijf Alex Lee, Inc. zijn gevestigd in Hickory, North Carolina, en leveren food en non-food items aan meer dan 600 retailwinkels in de Verenigde Staten en op andere locaties. Het is een bedrijf met een cultuur waarin veel waarde wordt gehecht aan werknemers en de gemeenschap. MDI is daarnaast ook zeer klantgericht en heeft in de afgelopen vijf jaar 33% meer afnemers aan zijn bestand weten toe te voegen, goed voor een omzetstijging van 45%, waardoor het bedrijf nu de bestaande faciliteit in Caldwell Country, North Carolina, moet uitbreiden.

Omdat MDI de noodzaak voor meer efficiëntie in zag, heeft het besloten de geavanceerde technologie van Dematic in te zetten, zodat bestaande werknemers kunnen doorstromen naar productievere, ergonomischere en beter betaalde functies. De uitbreiding met meer dan 18.500 m² omgevingstemperatuurfaciliteit en verhoogde capaciteit levert per saldo 111 banen op.

“We zijn blij te kunnen blijven groeien in Hickory, waar we bijna 90 jaar geleden zijn begonnen”, aldus Brian George, Chairman en CEO van Merchants Distributors. “De levenskwaliteit en zakelijke ondersteuning van North Carolina alsook onze plaatselijke gemeenschap maken Hickory tot een ideale locatie om ons bedrijf uit te breiden”.

Oplossing van MDI: het flexibele gemengde krattenverwerkingssysteem van Dematic
Na oplevering kan de Dematic iQ-software een geautomatiseerd systeem beheren en bedienen dat 165.000 kratten per dag op pallets kan plaatsen (momenteel zijn dat er 125.000), met een mogelijke uitbreiding naar 200.000 per dag om toekomstige groei op te vangen. De pallets zelf worden compacter gestapeld en zijn klaar voor gebruik, zodat ze makkelijker in de winkels kunnen worden opgeslagen. Dit alles levert een veiligere en efficiëntere werkomgeving op.

“Onze samenwerking met MDI komt ons perfect uit”, aldus Michael Larsson, EVP, Dematic Americas, “De oplossing levert groei op, verbetert de dienstverlening en ondersteunt werknemers — dat zijn precies onze doelstellingen wanneer we een voorstel uitbrengen, en we zijn blij dat we MDI op deze terreinen van dienst kunnen zijn.”

Het flexibele gemengde krattenverwerkingssysteem van Dematic omvat een Dematic hoogbouw laadunit AS/RS voor pallets, de Dematic Multishuttle® voor het bufferen en op volgorde zetten van kratten en Dematic RapidPall®-palletiseermachines om automatisch pallets voor gemengde verpakkingen te bouwen. Daarnaast wordt er een speciale stuksmodule geïntegreerd voor het verwerken van kleinere bestellingen. Het complete systeem, dat wordt beheerd en bediend met Dematic-software, creëert een zeer effectieve en compacte oplossing voor het verwerken van gemengde verpakkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.