DistriMedia breidt versneld uit in Tielt om e-commerce boom op te vangen

DistriMedia breidt versneld uit in Tielt om e-commerce boom op te vangen

DistriMedia breidt versneld uit in Tielt om e-commerce boom op te vangen DistriMedia nv, onderdeel van de Uitgeverij Lannoo Groep, neemt versneld een tweede locatie in Tielt in gebruik vanwege de snelle groei van haar e-commerce fulfilment activiteiten. Sinds de overname van Sprintpack Logistics in Sint-Niklaas, begin 2018, is DistriMedia een van de belangrijkste e-commerce fulfilment bedrijven van België. Mede door de exponentiele vraag sinds de Corona-epidemie is beslist om per direct in Tielt een extra locatie van 4000 m² in gebruik te nemen.

Sinds begin 2019 groeiden de e-commerce fulfilment activiteiten van DistriMedia pijlsnel, mede door zijn geavanceerde selfservice portal en diverse connectoren met populaire e-commercesystemen. Ook worden Belgische webshops steeds groter en professioneler, een belangrijke trend die in mei 2020 ook door sectororganisatie BeCommerce werd opgetekend, waardoor de uitbesteding van e-commerce fulfilment steeds vaker aan de orde komt voor bedrijven.

Frank de Wulf, CEO DistriMedia: “Tot februari 2020 tekende DistriMedia regelmatig stijgingen van 30% en meer. Tijdens de lockdown als gevolg van de corona-epidemie, kenden we weken waarin het aantal zendingen zelfs verdriedubbelde.”

De nieuwe locatie van DistriMedia is op slechts anderhalve kilometer van de huidige vestiging.

Frank de Wulf : “Onze nieuwste klant Banwood, een merk van kinderfietsen dat we hier opstarten, is trouwens het bewijs dat ook Belgische fulfilment centra kunnen meedingen én winnen bij internationale prijsvragen”.

DistriMedia heeft de ambitie om naast Oost- en West-Vlaanderen ook in de andere Vlaamse provincies activiteiten te ontplooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.