DKV Box Europe algemeen beschikbaar vanaf 4e kwartaal

dkv box

De DKV BOX EUROPE, de on-board unit waarmee op de kortere termijn in heel Europa tol kan worden afgerekend conform de richtlijnen van EETS (European Electronic Toll Service), doorloopt in augustus de laatste testfase. Ruim duizend tolboxen worden in heel Europa getest door klanten van DKV. Naast transactiegegevens worden ook alle met de on-board unit verbonden processen getest, zoals noodsituaties en klantenservice. De eerste testboxen werden begin augustus al afgeleverd in Tienen, bij Engelbosch. Nu heeft ook Don Trucking in Nederland zijn eerste boxen geïnstalleerd.

De DKV BOX EUROPE is sinds mei 2018 online op de website van DKV Euro Service te bestellen en is in het vierde kwartaal van 2018 algemeen beschikbaar. De Belgische tol is de eerste tol die kan worden afgerekend met de DKV BOX EUROPE. De aansluiting van de Duitse tol volgt begin 2019, gevolgd door de zogenoemde DSRC-landen (Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal). Kort daarna worden ook Italië en de Öresund en Storebaelt bruggen in Scandinavië geactiveerd.

Eén unit voor heel Europa

“Het is ons doel om de ingebouwde on-board units vanaf het vierde kwartaal van 2018 te vervangen voor de DKV BOX EUROPE. Op middellange termijn beschikt de gebruiker met de DKV BOX EUROPE dan over slechts een on-board unit voor heel Europa,” zegt Gertjan Breij, Managing Director bij DKV Euro Service. “Het is hierbij belangrijk om aan te geven dat de DKV BOX EUROPE niet nogmaals hoeft te worden vervangen. Het aansluiten van nieuwe landen en de daarbij behorende upgrades verlopen geheel automatisch ‘Over the Air’, ongeacht waar het voertuig zich bevindt en onze klanten kunnen via de online portal eenvoudig landen aan- en uitzetten of de on-board unit toewijzen aan een ander voertuig.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.