DPD Ireland optimaliseert leveringsprocessen met Proof of Delivery oplossing van Zetes

Brussel, Dublin – 9 juli 2014 – Zetes (Euronext Brussels: ZTS), expert in oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van goederen en personen, heeft een contract afgesloten voor een nieuw project bij DPD Ireland om de leveringsprocessen van de dienstverlener te verbeteren met behulp van Proof of Delivery. De overeenkomst omvat daarnaast verbeteringen aan de unieke “Predict”™ service van DPD, die afzenders garandeert dat hun pakjes binnen 2 uur worden geleverd.

DPD, onderdeel van de Groep GeoPost – een 100% dochteronderneming van La Poste –, is de tweede grootste dienstverlener op het gebied van pakketverzendingen in Europa en marktleider in Ierland. Het contract met Zetes betreft de levering en de implementatie van een ePOD-oplossing (elektronische Proof of Delivery). Concreet worden de chauffeurs van DPD die de pakjes bezorgen, met de nieuwe technologie op een Honeywell 99EX mobiel apparaat uitgerust.

DPD schreef een offerteaanvraag uit en ontving voorstellen van POD-specialisten uit heel Europe. Zetes werd in de shortlist opgenomen en sleepte het contract uiteindelijk in de wacht omdat het bedrijf een concurrentieel voordeel biedt op basis van zijn ruime ervaring met de pakjesmarkt in Ierland en in heel Europa sinds meer dan 30 jaar, zijn unieke POD-oplossing en zijn serviceaanbod. 800 Afleveraars in Ierland zullen gebruik maken van de oplossing van Zetes en kunnen rekenen op de steun van de helpdesk van Zetes Ireland en servicecenters in Dublin en Limerick.

DPD Ireland is in de voorbije 5 jaar ongelooflijk gegroeid en liet in 2013 een volumestijging van meer dan 35% noteren ten opzichte van 2012. Dit project vertegenwoordigt een investering van meer dan 1,3 miljoen EURO voor DPD en is het bewijs van ons streven om marktleider te blijven in de pakjessector in Ierland,” zegt Colin Kennedy, IT Manager bij DPD Ireland.

DPD is de nummer één in de sector dankzij zijn investeringen in innovatie en technologische oplossingen ter ondersteuning van zijn groeistrategie. Op korte termijn verwacht DPD immers voordelen van de nieuwe functies die worden gelanceerd rond “Predict”™ samen met andere specifieke business-to-consumer-initiatieven. Op middellange termijn is dit nieuwe platform een springplank om zijn strategie in de groeiende e-commerce- en consumentenmarkten te versterken.
Onze klanten zullen van de nieuwe functionaliteit profiteren omdat deze producten en diensten hun ervaring in de pakjesmarkt verbeteren en de algemene consumentenbeleving optimaliseren,” voegt Colin Kennedy hieraan toe. “We zullen ook bijkomende voordelen realiseren via verbeterde werkmethoden en efficiënties.”

Zetes is reeds begonnen met de uitrol van de ePOD-oplossing. Om zijn belangrijkste doelstellingen te bereiken, zal het systeem van Zetes over verbeterde functies beschikken, zoals routebeheer en -optimalisering, delivery time service (“Predict”™), Secure Delivery (aflevering met een pincode), real time delivery updates en het gebruik van het apparaat als mobiele telefoon. Naast tal van andere functies om de efficiëntie te verhogen en de leveringsprocessen te verbeteren, biedt de Zetes back office-oplossing ook website monitoring en GPS consoles.

Deze investering zal DPD bijna onmiddellijk meerwaarde opleveren in de realisatie en verdere ondersteuning van zijn nieuwe strategieën. We zijn bijzonder tevreden dat Zetes werd geselecteerd na het strenge aanbestedingsproces. Dit bevestigt opnieuw onze overtuiging dat investeren in nieuwe, up-to-date technologie cruciaal is om onze klanten in staat te stellen concurrentieel te blijven en een marktleiderspositie te veroveren in hun sector. Het feit dat Zetes dit project in de wacht sleepte, bewijst ook dat we erg sterk staan in de markt en dat onze nieuwe Collaborative Supply Chain-oplossingen onze klanten helpen om hun supply chain-processen effectief toe te passen en te optimaliseren,” zegt Robert van Vliet, Country Manager bij Zetes Ireland.

Foto’s: www.newsengine.be/documents/newsroom/140709-zetes.xml

– EINDE –

Voor meer info

Over Zetes
Zetes(Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende internationale groep gespecialiseerd in identificatie- en mobilieitesoplossingen in de supply chain. Door gebruik te maken van automatische indentificatie technologien op een intelligente wijze, verbinden wij goederen en fysieke bewegingen en digitale flows, onze klanten en hun kritieke data, maar ook consumenten en bedrijven, burgers en regeringen. Door gebruik te maken van de meest innovatieve technologieën helpen we onze klanten hun snelheid, kwaliteit en accuraatheid te verbeteren, zodat ze aan de top van hun sector kunnen staan. Wij zijn hierdoor pionier en leider in onze markt.

De Zetes groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en er werken meer dan 1100 personen in zestien EMEA-landen. Zetes streeft naar een duurzame winst en groei; in 2013 bedroeg de geconsolideerde omzet € 211,5 miljoen. Meer informatie op:www.zetes.nlwww.zetes.be/nl

Over Zetes’ oplossingen voor de toeleveringsketen
Zetes verandert de manier waarop moderne toeleveringsketens samenwerken. De procesoptimaliseringsoplossingen voor Packaging, Warehousing, Proof of Delivery, Direct Store Delivery en In-Store management, verbonden via ZETES Track & Trace repository, stellen grote organisaties in staat om een integrale productraceerbaarheid te garanderen, van de productie tot bij de verbruiker. Zetes biedt organisaties belangrijke steun bij de aanpak van de globale uitdagingen op het niveau van traceerbaarheid, zoals serialisering, diversificatie, veiligheid, naleving van de wetten en reglementen en het bestrijden van namaak. ZETES integreert de nieuwste cloudgebaseerde platformen met zijn geavanceerde technologieën voor ImageID, spraakherkenning, RFID, codering en mobiel computergebruik. Als betrouwbare partner garandeert ZETES een optimaal beheer van de levenscyclus van zijn oplossingen via ZetesTotalCare en ZetesTotalFinance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.