The Entertainer kiest in-store managementoplossing van Zetes voor zijn voorraadcontrole

Brussel (B)/ Londen (UK) – 24 juli 2014 – Zetes heeft ZetesAthena, zijn in-store managementoplossing van de nieuwste generatie, geïmplementeerd bij The Entertainer. Dit is één van de grootste speelgoedketens in het Verenigd Koninkrijk. The Entertainer heeft ZetesAthena gekozen om de voorraadcontrole van zijn groeiende netwerk van winkels in het Verenigd Koninkrijk te verbeteren.

ZetesAthena is een mobiele oplossing in de cloud voor in-store management en helpt omni-channel retailers de voorraad- en prijsprocessen van de individuele winkels centraal en systematisch te optimaliseren. Ze stroomlijnt tijdrovende inventaristaken en maakt de beschikbaarheid van de voorraad in de winkel in real time transparant zodat ‘blinde vlekken’ in de voorraad worden weggewerkt.

The Entertainer baat een groeiende keten uit van 89 speelgoedwinkels in winkelstraten in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf moet elk jaar een volledige fysieke inventaris uitvoeren om te verzekeren dat de boekhouding een exact beeld geeft van de activa. Het besteedt de fysieke telling uit aan een gespecialiseerde dienstverlener, die met behulp van ZetesAthena op mobiele toestellen een volledige voorraadtelling uitvoert in tot 3 verschillende winkels per dag, en dit gedurende een periode van 3 maanden. Dankzij de in de cloud gebaseerde architectuur van ZetesAthena heeft het managementteam van The Entertainer real time toegang tot de resultaten van de voorraadtelling op elke locatie. Het bedrijf kan deze resultaten rechtstreeks invoeren in zijn ERP-systeem.

ZetesAthena maakt van het MCL Mobility Platform™ gebruik om softwaretoepassingen en hardware snel te kunnen uitrollen en met een minimum aan permanente managementmiddelen te beheren. Het MCL Mobility Platform™ is een in de cloud gebaseerd mobile enterprise application platform (MEAP) voor toepassingen in de toeleveringsketen. Het wordt toegepast om centraal en vlot mobiele toepassingen, gebruikers en toestellen te activeren, uit te rollen en op te volgen.

“Met ZetesAthena hebben wij een efficiënte oplossing voor onze voorraadcontrole, gebaseerd op de nieuwste cloudtechnologie, zodat we het telproces op een gedecentraliseerde locatie volledig in kaart brengen”, zegt Stuart Molyneux, Head of Risk van The Entertainer. “Omdat ZetesAthena ook een volwaardige in-store managementoplossing is, zullen wij in de toekomst het gebruik van de software naar het beheer van andere retailprocessen kunnen schalen om altijd een nauwkeurig beeld van de beschikbaarheid van de voorraad te garanderen.”

“Deze toepassing van ZetesAthena voor The Entertainer illustreert goed hoe retailers de nieuwe technologie van Zetes op een schaalbare manier kunnen gebruiken om de basisprocessen van hun winkels voordelig te stroomlijnen met voldoende flexibiliteit om moeiteloos meer toepassingen te integreren naarmate de behoeften evolueren. Dat kan bovendien snel en gemakkelijk vanuit een centraal punt worden georganiseerd zonder een verdere dure doorontwikkeling”, zegt Marco Malaihollo, Managing Director, Zetes UK.

Beelden:

www.newsenginepr.com/documents/newsroom/140724_zetes.xml

– EINDE-

Voor meer info:

  • Zetes Communications Manager – Sandra Franchitti – T +32 2 790 38 90 – E [email protected]

Over The Entertainer

The Entertainer werd in 1981 gesticht door het echtpaar Gray en Catherine Grant. Het bedrijf is in de voorbije jaren sterk gegroeid en heeft nu als multi-channel retailer meer dan 89 winkels in het Verenigd Koninkrijk en een website –www.thetoyshop.com die jaarlijks 3,85 miljoen bezoekers ontvangt. De website werd de vorige twee jaar op rij bekroond als “Best Online Retailer” door de Toy Industry Awards. Het bedrijf telt in zijn winkels 680 werknemers, met een piek van 1000 in de aanloop naar Kerstmis. In de kantoren in Amersham werken nog eens 100 mensen.

Alle winkels bevinden zich in steden, in grote winkelstraten of in winkelcentra. Elke winkel heeft een duidelijke indeling, met vriendelijk personeel dat de ouders en kinderen over hun aankopen adviseert. Als familiebedrijf is The Entertainer gehecht aan familiale waarden. Het wil de favoriete speelgoedwinkel van het Verenigd Koninkrijk zijn, één kind, één gemeenschap tegelijk, en elk kind een gevoel van blije verwondering geven.


Over Zetes
 

Zetes(Euronext Brussel: ZTS) is een toonaangevende internationale groep gespecialiseerd in identificatie- en mobiliteitsoplossingen in de supply chain. Door op intelligente wijze gebruik te maken van automatische indentificatietechnologien, verbinden zij goederen, fysieke bewegingen en digitale flows, klanten en hun kritieke data, maar ook consumenten en bedrijven, burgers en regeringen. Door gebruik te maken van de meest innovatieve technologieën helpt het bedrijf haar klanten om de snelheid, kwaliteit en accuraatheid te verbeteren, zodat ze aan de top van hun sector kunnen staan. Zetes is hierdoor pionier en leider in haar markt. De Zetes groep heeft het hoofdkantoor in Brussel en er werken meer dan 1000 personen in zestien EMEA-landen. Zetes streeft naar een duurzame winst en groei; in 2013 bedroeg de geconsolideerde omzet € 211,5 miljoen. Meer informatie is te vinden op:www.zetes.nlwww.zetes.be/nl

Over ZetesAthena

ZetesAthena is een uitgebreide oplossing voor de ontwikkeling, opslag en in de cloud gebaseerde uitrol van applicaties voor winkelbeheer. De functies omvatten: inventaris ontvangstkassa, aanpassing van prijzen, aanvulling, toegang tot productinformatie, click & collect, met vlot centraal beheerde toepassingen zonder grote kapitaalinvesteringen.

Over Zetes’ oplossingen voor de toeleveringsketen

Zetes verandert de manier waarop moderne toeleveringsketens samenwerken. Het biedt procesoptimaliseringsoplossingen voor Packaging, Warehousing, Proof of Delivery, Direct Store Delivery en In-Store Management. Deze zijn allemaal verbonden via Zetes’ Track & Trace repository. Deze oplossingen stellen grote organisaties in staat om een integrale producttraceerbaarheid te garanderen, van de productie tot bij de eindgebruiker. Zetes biedt organisaties belangrijke steun bij de aanpak van globale uitdagingen op het niveau van traceerbaarheid, zoals serialisering, diversificatie, veiligheid, naleving van de wetten en reglementen en het bestrijden van namaak. Zetes integreert de nieuwste cloudgebaseerde platformen met haar geavanceerde technologieën voor ImageID, Voice of spraakherkenning, RFID, codering en mobiel computergebruik. Als betrouwbare partner garandeert Zetes een optimaal beheer van de levenscyclus van haar oplossingen via ZetesTotalCare en ZetesTotalFinance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.