Zetes herdefinieert mobiliteit in de supply chain met nieuw MCL Mobility Platform™

Unieke aanpak met MEAP (Mobile Enterprise Application Platform): speciaal voor de supply chain en het beheer van de volledige levenscyclus van applicaties en infrastructuur, voor alle besturingssystemen en apparaten

Bekijk de video


Brussel – 3 juli 2014 – Er werden nog nooit zo veel eisen gesteld aan het beheer van mobiele toepassingen in de toeleveringsketen. Zowel apparatuur als besturingssoftware evolueren en elke verandering betekent een nieuwe uitdaging voor IT-afdelingen en -management. Tot voor kort waren voortdurende investeringen in een tijdrovende en kostbare doorontwikkeling, implementatie en IT-infrastructuur noodzakelijke voorwaarden om de compatibiliteit en de levensduur van een mobiel systeem te kunnen garanderen. Met de lancering van het MCL Mobility Platform™, een uniek MEAP (Mobile Enterprise Application Platform) specifiek voor de uitvoering van processen in de supply chain, kan Zetes haar klanten nu alle voordelen van mobiliteit bieden, zonder deze complexiteit.

De unieke benadering van MEAP

Met het MCL Mobility Platform™ kunnen klanten van Zetes sneller en overal mobiele applicaties bouwen, implementeren, uitvoeren en beheren, ongeacht het besturingssysteem (OS) of het mobiele apparaat. Het MCL Mobility Platform™ is uniek omdat het twee kenmerken combineert in functie van een ongeëvenaarde synergie voor klanten in de supply chain. Ten eerste is dit platform speciaal gericht op de uitvoering van processen in de toeleveringsketen en ten tweede wordt met dit platform de ganse mobiele infrastructuur, alle applicaties en de hele levenscyclus van apparaten beheerd, waardoor ‘éénmaal bouwen, talloze keren implementeren’ mogelijk wordt.

De hele mobiele levenscyclus tegelijk beheren

Met het platform kunnen klanten de gehele levenscyclus van de mobiele infrastructuur tegelijk beheren; van het bouwen en/of verbeteren van de applicatie, de implementatie en integratie tot en met het beheer van applicaties, apparaten en gebruikers. Het ‘all-in-one’-platform is een duurzame oplossing voor mobiele activiteiten dankzij de deze kernfunctionaliteiten:

  • Multiplatform en apparaatonafhankelijk: toepassingen worden één keer gebouwd en geïmplementeerd op zo veel apparaten als nodig, ongeacht het besturingssysteem of type apparaat (industriële en consumentenapparaten). Dit maakt het dure en tijdrovende (her)ontwikkelen en verdere testings overbodig.
  • Centraal beheer: applicaties, gebruikers en apparaten worden centraal beheerd, vanaf vrijwel elke locatie. Hierdoor is er geen complexe IT-infrastructuur meer nodig en wordt het beheer van heterogene of geografisch verspreide locaties gemakkelijker.
  • ‘Pay-as-you-go’-oplossing in de cloud: deze oplossing is beschikbaar als SaaS; het platform neemt de noodzaak weg om te investeren in dure IT-infrastructuur, is schaalbaar en geeft duidelijk inzicht in de kosten.
  • Volledige levenscyclusondersteuning: het platform biedt de mogelijkheid om apps en apparaten pro-actief te beheren en te monitoren, om zo optimale prestaties te garanderen.

 

Speciaal voor de toeleveringsketen

Het MCL Mobility Platform™ is een platform dat exclusief is gericht op de uitvoering van processen in de toeleveringscyclus. Het biedt tal van standaard, kant-en-klare functionaliteiten voor de supply chain, zoals barcodescanning, RFID-registratie, spraakherkenning, NFC en het maken van beeldopnamen. Applicaties kunnen hierdoor aanzienlijk eenvoudiger en sneller worden gebouwd, verbeterd en onderhouden. Daarnaast is een snelle toegang tot alle functies van het apparaat mogelijk. Bovendien kunnen bedrijven in de supply chain nu applicaties van het magazijn tot in de winkel op één enkel platform beheren.

Juan José Martinez, President van de Goods ID-divisie van Zetes: “Zetes ontwikkelt, implementeert en levert al meer dan 30 jaar volledig beheerde mobiele oplossingen voor grote fabrikanten, logistieke dienstverleners en retailers in heel Europa. Wij zijn ook de grootste partner van hardwarefabrikanten in Europa. Dankzij onze reeks oplossingen voor samenwerking in de toeleveringsketen op het MCL Mobility Platform™ kunnen klanten hun complexe mobiele infrastructuur beheren en kan deze meegroeien met de organisatie, zonder tijdrovende herontwikkeling en zonder verborgen kosten.”

MCL en MCL Mobility Platform zijn handelsmerken van MCL Technologies

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.