DTZ ziet herstel in markt van logistiek vastgoed

DTZ meldt in zijn nieuwste rapport Property Times – European Logistics, dat het herstel op de Europese markt voor logistiek vastgoed is ingezet. Vorig jaar steeg de opname in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Midden- en Oost-Europa met 20 procent vergeleken met 2009. De leegstand op logistieke hotspots daalde in hetzelfde tijdsbestek sterk, van niveaus boven 20 procent naar 10 tot 12 procent. Ook toonden investeerders meer interesse: in 2010 bedroeg het totaal aan beleggingen in Europees logistiek vastgoed 7,6 miljard euro. Dat betekent een toename van 27 procent vergeleken met 2009.

De aanvangshuren zullen dit jaar stabiliseren. Volgend jaar zullen ze op de coremarkten licht stijgen. Maar de groei zal tot en met 2015 gemiddeld niet meer dan 1 procent per jaar bedragen en daarmee onder het langetermijngemiddelde blijven. De oorzaak van die matige groei is volgens DTZ de lange nasleep die de recessie heeft in de logistieke sector. Toch ziet DTZ Zadelhoff positieve signalen. ‘De voor 2011 voorspelde stijging van het wereldhandelsvolume bevindt zich ver boven het langjarige gemiddelde. Hiervan kunnen exportlanden als Duitsland, België en Nederland mogelijk profiteren’, aldus Gerwin Vos, adjunct-directeur bij DTZ Zadelhoff en verantwoordelijk voor het Logistics-team in Nederland.

vastgoedmarkt.nl

2 reacties


  1. Als we het hebben over logistiek vastgoed, spreken we dan vooral over opslagplaatsen, loodsen en dergelijke? Zijn de prijzen wat betreft bijvoorbeeld de haven van Zeebrugge en Antwerpen gelijkaardig of is hier een duidelijk verschil merkbaar?

    Nico.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.