Ducona kiest Dematic als automatiseringspartner

Dematic_Ducona_1

Ducona, een van de belangrijkste producenten van gestandaardiseerde en op maat gemaakte PET-verpakkingen, heeft Dematic de opdracht gegeven voor het leveren van een automatiseringsoplossing, gebaseerd op Autonomous Mobile Robots (AMR’s) en een 2D-shuttlesysteem. De AMR’s gaan het palletvervoer vanaf de productie automatiseren. Een Dematic Warehouse Execution System (WES) softwareplatform gaat de besturing van het magazijn en de transportprocessen regelen.

Ducona Holland BV is een snelgroeiend familiebedrijf dat ruim 250 miljoen PET-flessen en -verpakkingen per jaar produceert. Deze worden als een standaard of op maat vervaardigde verpakking gebruikt voor frisdranken, verse sappen, bier, wijn, zuivel, melk, sauzen, dressings, siroop chemicaliën, autoproducten, wasmiddelen en detergenten. Om meer producten voor klanten op voorraad te kunnen houden en de interne processen aanzienlijk te verbeteren, investeert het bedrijf in automatiseringsoplossingen voor een efficiëntere opslag en optimaliseren van het transport vanaf de productie.

Ducona vergroot haar opslagcapaciteit en efficiëntie met een 2D- shuttlesysteem voor zo’n 2.700 palletlocaties. Dit systeem heeft een initiële capaciteit van 20 pallets inslag en 55 pallets uitslag per uur, maar is schaalbaar tot ruim 100 pallets uitslag per uur. Dematic automatiseert het transport vanaf de productie met drie D1000 AMR’s, in plaats van anders 320 meter aan conveyors. Voor het shuttlesysteem werkt Dematic samen met de Stow Group. Als een marktleidende systeemintegrator in WMS/WES-software en uitgebreide oplossingen voor intralogistieke automatisering kan Dematic aan Ducona een maatwerkoplossing bieden door standaard componenten te combineren. Door de gehele oplossing te besturen met Dematic-software, krijgt Ducona de beschikking over een holistische oplossing.

AMR’s zijn efficiënte geautomatiseerde transportrobots, die flexibeler verschillende ladingen kunnen vervoeren dan andere transportoplossingen, zoals een conveyor en monorail. Bedrijven kunnen daarmee sneller anticiperen op veranderingen in hun processen en ordervolumes, zodat ze voldoen aan de behoefte om op een flexibele wijze de schaalbaarheid te vergroten. AMR’s zijn ook bedrijfszeker en eenvoudig te implementeren in meerdere omgevingen.

“Wij hebben Dematic gekozen vanwege hun bekwaamheid om standaard componenten te integreren in een flexibel schaalbare totaaloplossing. Verder zijn wij enthousiast over het uitgebreide en toekomstgerichte concept, dat nauw op onze behoeften aansluit”, zegt Gerben Schepers, Managing Director/eigenaar van Ducona.

“Het verheugt ons dat Ducona kiest voor onze automatiseringsoplossing, onze logistieke kennis en onze ervaring”, zegt Francis De Backer, Managing Director Dematic NV. “Dit is een geweldige kans om een AMR-systeem te introduceren in Nederland, dat wordt aangestuurd door ons WES-softwareplatform en geïntegreerd in een totaaloplossing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.