Eerste 1.000 Nieuwe Generatie DAF trucks verkocht

Eerste 1.000 Nieuwe Generatie DAF trucks verkocht

Binnen een maand na de officiële lancering heeft DAF al meer dan 1.000 klantorders ontvangen voor zijn Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ trucks. De volledig nieuwe voertuigserie voor langeafstandstransport gaat in oktober in productie en zet een nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort.

Op woensdag 9 juni onthulde DAF de nieuwe generatie XF, XG en XG+; de eerste trucks op de markt die maximaal profiteren van de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Deze regelgeving maakt langere vrachtwagencombinaties mogelijk. Hierdoor kan de efficiëntie, veiligheid en het chauffeurscomfort van trucks naar een nog hoger niveau worden gebracht.

De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigt een volledig nieuw voertuigplatform dat helemaal voorbereid is op alternatieve batterij-elektrische en waterstof aandrijflijnen, die momenteel bij DAF in ontwikkeling zijn.

“DAF bestaat al 90 jaar maar nog nooit eerder bereikten we de mijlpaal van meer dan 1.000 klantorders al zo snel na een officiële lancering”, aldus Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Marketing & Sales. “Wat deze mijlpaal nog meer bijzonder maakt, is dat de Nieuwe Generatie DAF pas in oktober in productie gaat en verreweg de meeste klanten onze geweldige trucks nog niet in het echt hebben kunnen bewonderen. Het laat zien dat we de toekomst zijn begonnen door een serie revolutionaire trucks te lanceren die écht baanbrekend zijn op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort.”

Bron: TransportNieuws.be

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.