Eerste Volvo FH voor goede doel verkocht op eBay

Eerste Volvo FH voor goede doel verkocht op eBay
Eénmaal, andermaal… verkocht! De eBay veiling voor het goede doel voor de eerste Volvo FH die van de productielijn komt, was een groot succes. Het winnende bod van 150,000 euro overtreft de marktprijs veruit. Het geld van de veiling gaat naar het Star for Life programma.

Het winnende bod werd geplaatst door Jean-Pierre Ducournau, de stichter van Ducournau Transports in Frankrijk. Hij heeft al een vloot van meer dan 300 Volvo trucks, maar daar komt nu de eerste FH bij. De veiling werd gevolgd door bijna 165.000 mensen en er werd geboden door 35 verschillende bieders. De marktprijs van de truck was al na één dag veiling overschreden, dus het was al snel duidelijk dat het een succes zou worden.

Star for Live is een opvoedingsprogramma dat als doel heeft om de verspreiding van HIV bij jonge mensen in Zuid-Afrika tegen te gaan. Hoewel het programma pas in 2005 startte, zijn er nu al mooie resultaten zichtbaar. Het aantal nieuwe HIV diagnoses bij studenten, maar ook het aantal tienerzwangerschappen is duidelijk verminderd. De winnaar, Jean-Pierre Ducournau zal zijn cheque in de lente van 2013 persoonlijk gaan afgeven in een school in Zuid-Afrika.

Bron: Persmededeling Volvo Trucks Belgium

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.