Egemin automatiseert productielogistiek van Pfizer

Egemin Automation, een leverancier van automationprojecten van logistieke en productieprocessen uit Zwijndrecht, verkocht onlangs een AGV-systeem bij Pfizer Freiburg. Het systeem zal bestaan uit vier AGV’s, automatisch geleide voertuigen. Die zorgen voor de toevoer via de optimale route van bestanddelen voor medicijnproductie naar 150 werkstations. De correcte samenstelling van de bestanddelen is de doorslaggevende factor voor de werking van een medicijn. Daarom moeten alle stappen in het productieproces op elkaar afgestemd zijn. Door het AGV-systeem zal Pfizer zijn productieproces kunnen versnellen en just in timeleveringen probleemloos plaatsvinden.

In zijn geneesmiddelenfabriek in Freiburg produceert Pfizer jaarlijks ongeveer 4,5 miljard tabletten, capsules en dragees. Daarmee is de vestiging een van de best presterende farmaceutische fabrieken ter wereld. In de toekomst draagt een transportsysteem van Egemin bij tot die vlotte medicijnproductie met vier automatisch geleide voertuigen.

Voorafgaande simulatie

Egemin werkte in een eerste fase een logistieke simulatie uit voor Pfizer. Daarin werden de goederenstromen en de toekomstige capaciteit gedetailleerd in kaart gebracht en de transportbewegingen in de productiehal gesimuleerd.

Een eis van Pfizer was ook dat het systeem steeds uitbreidbaar zou zijn in de toekomst, om voldoende flexibiliteit in het productieproces te behouden. De simulatie heeft aangetoond dat dit mogelijk was.

Geïntegreerde weging op voertuigen

De vier AGV’s leveren bestanddelen in containers bestemd voor medicijnproductie aan 150 werkstations. Dat gebeurt via een transportband die met die stations verbonden is. De AGV’s zijn uitgerust met een weegsysteem om de containers te wegen. Hierdoor valt een extra fase in het proces weg en wordt het productieproces verder geoptimaliseerd.

Gevalideerde software voor de farmaceutische industrie

De voertuigen zijn voorzien van een intelligente sturing om de productieplaatsen snel en accuraat te kunnen bevoorraden. De centrale besturingssoftware E’tricc van Egemin staat in voor het aansturen van de goederenstromen en geeft de opdrachten door aan de AGV’s. De opdrachten worden zo langs de meest gunstige route en op basis van prioriteiten afgehandeld.

“Belangrijk in dit verband is de validering van de software met het oog op haar procesmatige en functionele betrouwbaarheid”, zegt Yaser Gamai, verkoopleider bij Egemin Duitsland. “Bovendien is het transportsysteem zo geconfigureerd dat het aan alle opgelegde hygiëne- en kwaliteitsstandaarden van de farmaceuticaproductie beantwoordt, zonder uitzondering. Tegelijk waarborgt het de realisatie van de taken die nodig zijn voor een optimale materiaalstroom.” Voor de validering en kwalificering van processen heeft Egemin een eigen divisie, Life Sciences. Deze divisie beschikt over de nodige kennis en de bijbehorende kwaliteitssystemen en -processen. De naleving van de algemeen geldende richtlijnen van de farmaceutische sector wordt zo gegarandeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.