Egemin plaatst drie automatische kranen in nieuw Samsonite magazijn

Egemin Automation heeft de inhijs- en installatiewerken van drie automatische magazijnkranen voor Samsonite met succes voltooid. De kranen zijn 20 meter hoog en staan in het nieuwe magazijn van Samsonite in het industriepark De Bruwaan in Oudenaarde. Het nieuw automatisch magazijn moet tegen het begin van de lente volledig operationeel zijn.

Het magazijn zal dienen als bevoorradingsmagazijn voor de vier andere bestaande magazijnen van Samsonite die langs de Westerring gevestigd zijn. Samsonite investeerde in een vijfde magazijn omdat zijn productengamma blijft groeien. Om zijn klanten en winkels snel te kunnen blijven bedienen, was extra opslagvolume nodig. Voordien werd een groot gedeelte van de voorraad extern opgeslagen – dat hoeft in de toekomst niet langer. Het magazijn telt in totaal 20.000 palletplaatsen verdeeld over zes magazijngangen.

Samsonite heeft veel opslag nodig, maar de rotatiesnelheid van de goederen is relatief laag. Om aan deze eisen te voldoen voorziet Egemin drie bochtrijdende kranen in het magazijn. Via een wisselsysteem vooraan in het magazijn kunnen de kranen alle gangen bereiken. De kranen zijn ook voorzien van een satelliet voor multidiepopslag. De satelliet kan in de rekken rijden en zo meerdere pallets achter elkaar wegzetten en ophalen. De kranen worden aangestuurd met de eigen E’car®-sturing. Het hele magazijn wordt gestuurd door E’wms®, Egemins warehouse management software.

Egemin Automation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.