Eindelijk doorbraak van de vouwcontainer?

In Nederland werkt Holland Container Innovations aan een vouwcontainer, de 4Fold. Het concept blijkt concreet genoeg voor het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs om er subsidies voor vrij te maken. De subsidie wordt toegekend aan die initiatieven die de Rotterdamse haven duurzamer maken.

Holland Container Innovations uit Delft is een spin-off van de Technische Universiteit Delft. De inklapbare container die ze ontwikkeld hebben is niet zo goedkoop. Hij kost ongeveer twee keer zoveel als een gewone container. Maar dat geld zou terugverdiend kunnen worden door de lagere transportkosten bij leeg vervoer. De 4Fold container is opgevouwen vier keer kleiner dan uitgevouwen. Door het volume van lege containers te verminderen, kan ook de CO² uitstoot verminderd worden doordat het aantal vaarbewegingen verminderd kan worden.

Een andere organisatie die bezig is met vouwbare containers is CargoShell. Hun versie is dan weer speciaal omdat hij gemaakt is van kunststof. Hij is dus lichter, makkelijk te reinigen en roest niet.

Voor meer info:

Holland Container Innovations

Cargoshell

 

 

De 4Fold leverde Holland Container Innovation vorige maand ook al een prijs op voor de meest belovende transportinnovatie. Die werd uitgereikt tijdens het International Transport Forum van de OECD in Leipzig.

Er is overigens nog een ander bedrijf dat een inklapbare container heeft ontwikkeld. Dat is ook een Nederlandse onderneming: Cargoshell is gevestigd in Rotterdam. Wat deze versie extra bijzonder maakt, is dat hij van kunststof en niet van staal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.