Erwin Verstraelen van Havenbedrijf Antwerpen is CIO of the Year

Erwin Verstraelen

Erwin Verstraelen, Chief Digital Information & Innovation Officer bij het Havenbedrijf Antwerpen, is verkozen tot CIO of the Year. De award is een initiatief van Data News en lauwert een persoonlijkheid die, op basis van visie, strategisch inzicht en leiderschapskwaliteiten, het verschil heeft gemaakt op het vlak van innovatie.

Digitale transformatie

De Data News award ‘CIO of the Year’ is dit jaar voor Erwin Verstraelen. Als Chief Digital Information & Innovation Officer, maakt hij  sinds november 2017 deel uit van het leadership team van het Havenbedrijf Antwerpen en is hij de stuwende kracht achter alles wat met IT en digitale innovatie te maken heeft.

Erwin Verstraelen: “De haven van Antwerpen heeft haar eeuwenlange succes te danken aan haar innovatiekracht. Stilstaan is achteruit gaan, zeker in deze snel veranderende wereld, en als we dit succes willen verderzetten in de toekomst, moeten we blijven innoveren. Met de komst van Jacques Vandermeiren als nieuwe CEO twee jaar geleden, heeft het Havenbedrijf een nieuwe koers uitgezet. Digitale transformatie is daar een belangrijk onderdeel van. Want innovatie en digitalisatie zijn hefbomen om op lange termijn de competitiviteit van onze haven duurzaam te handhaven en verder uit te bouwen.”

De jury, een combinatie van lezers van Data News en een professionele jury bestaande uit academici, ex-winnaars en IT-prominenten, was van oordeel dat Erwin sterk scoorde op de criteria visie, strategisch inzicht, leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid. Zijn duidelijke strategische visie in het ambitieuze transformatietraject van het Havenbedrijf Antwerpen gaf de doorslag. Hij liet daarmee de andere 2 genomineerden, Jocelyn Darbroudi (CIO DKV Belgium) en  Günther Ghijsels (CIO & CDO Randstad Group Belgium) achter zich. 

Slimme haven

De digitale transformatie moet de haven futureproof maken en het Havenbedrijf Antwerpen zet daarom volop in op de ontwikkeling en implementatie van de laatste technologieën, voor en samen met de hele havengemeenschap.

Erwin Verstraelen: ” We nemen als Havenbedrijf een voortrekkersrol op het vlak van innovatie en digitalisering. Vanuit onze rol als bruggenbouwer, willen we de bedrijven in de haven helpen om digitale innovatie te omarmen. Onze ambitie is om een digitaal zenuwstelsel met intelligente camera’s, sensoren en drones over de haven heen te leggen zodat we continu van alles op de hoogte zijn en daar direct op in kunnen spelen. Ook willen we onze bestaande infrastructuur maximaal valoriseren en deze inzetten als hefboom voor digitalisatie, via initiatieven zoals bijvoorbeeld Nxtport, het dataplatform voor de haven. Daarbij is samenwerking cruciaal om zo te komen tot shared wins. We streven er naar om een open en innovatieve hub te zijn die nieuwe technologieën ingang laat vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.