Exotec installeert robotsystemen op meer dan 100 klantenvestigingen

Exotec Magazijnrobots

Vandaag kondigde Exotec, wereldwijde leverancier van magazijnrobots, aan dat het op meer dan 100 klantenvestigingen zijn Skypod-robotsystemen heeft geïnstalleerd en zijn activiteiten wereldwijd blijft uitbreiden. Het bedrijf plant tegen 2024 een totale personeelsuitbreiding van tachtig procent op jaarbasis om de recordgroei in Azië, Europa en Noord-Amerika te ondersteunen.

“Het bereiken van meer dan 100 installaties is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en illustreert ons momentum in de categorie magazijnrobots”, zegt CEO en medeoprichter Romain Moulin van Exotec. “Toonaangevende merken vertrouwen niet alleen op Exotec om hun operationele efficiëntie te verbeteren en hun personeel in het magazijn te versterken, maar gebruiken Exotec als drijvende kracht om hun volledige supply chain opnieuw uit te vinden.”

“Te midden van wereldwijde economische onzekerheid, een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt en stijgende consumentenverwachtingen biedt magazijnautomatisering een aantrekkelijke opportuniteit”, zegt Christian Resch, Partner bij de Growth Equity business binnen Goldman Sachs Asset Management. “Wij geloven dat Exotec goed gepositioneerd is om te profiteren van deze kans dankzij hun unieke benadering van engineering, innovatie en een bewezen track-record met succesvolle installaties bij enkele van ’s werelds grootste merken.”

West-Europa  

In West-Europa realiseerde Exotec een enorme groei met nieuwe klanten en uitbreidingen naar nieuwe landen. In juni ging Exotec een samenwerking aan met CEVA Logistics om 57 robots te leveren aan twee vestigingen in Nederland, en in juli met Lyreco, een wereldwijde distributeur van kantoorbenodigdheden, om robots te leveren aan het distributiecentrum in Frankrijk.

In juni 2022 versterkte Exotec zijn aanwezigheid op de Britse markt door een belangrijke samenwerking aan te gaan met Alliance Automotive Group (AAG), een Europese leider in de auto-onderdelenmarkt.

Centraal-Europa  

Exotec zet zijn snelle groei in de rest van Europa voort en blijft verder bouwen aan zijn succes in Centraal-Europa. Het bedrijf kondigde onlangs een samenwerking aan met de Poolse integrator A1 Sorter, wat al resulteerde in een gezamenlijk project met ILS, een Poolse logistieke dienstverlener voor de auto-industrie. A1 Sorter en Exotec gaan een ILS fulfilment center in het hoofdkantoor van het bedrijf uitrusten met het gekende Skypod Systeem.

Noord-Amerika  

Exotec, oorspronkelijk opgericht in Frankrijk, betrad de Noord-Amerikaanse markt in 2020, klaar om het op te nemen tegen ’s werelds grootste economie. In minder dan drie jaar tijd heeft Exotec zijn Noord-Amerikaanse hoofdkantoor gevestigd in Atlanta. Het team telt nu meer dan zeventig medewerkers, maar Exotec blijft mensen aanwerven om de sterke vraag van klanten in de regio te ondersteunen. Momenteel telt Exotec meer dan twintig installaties in de VS en Canada voor toonaangevende merken als GAP, Ariat en Decathlon. Naar verwachting zal de Noord-Amerikaanse markt tegen 2025 een derde van Exotecs wereldwijde activiteiten vertegenwoordigen.

Azië

Azië – een van ’s werelds snelst groeiende markten – vormt ook voor Exotec een belangrijk aandachtspunt bij zijn wereldwijde expansie. In augustus 2023 kondigde het bedrijf zijn intrede in de Koreaanse regio aan via een partnerschap met POSCO DX Co. Ltd., een ingenieurs- en IT-dienstverlener. Zuid-Korea is na Japan het tweede Aziatische land dat de oplossingen van Exotec verwelkomt en vormt een strategische markt voor het bedrijf.

In Japan zette Exotec zijn recordgroei voort door Skypod-robotsystemen te leveren aan de geïntegreerde logistieke dienstverlener Alps Logistics en de fulfillmentdienstverlener acca international.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.