Fashionspecialist stichd automatiseert met TGW

TGW - Stichd

TGW bouwt voor stichd een sterk geautomatiseerd fulfilmentcenter in Tilburg (Nederland), dat in november 2022 gereed zal zijn. De omnichannel-oplossing die tegelijkertijd krachtig en zeer veelzijdig is, verkort de doorlooptijden en stelt het fashionbedrijf in staat zijn klanten een nog hoger serviceniveau te bieden. 

stichd is een dochtermaatschappij van de Puma Group en is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de distributie van bodywear, beenmode en badkleding van hoge kwaliteit. Het fashionbedrijf ontwerpt, ontwikkelt en distribueert ook gelicentieerde fankleding, waarbij het onder andere samenwerkt met de beste Formule 1-teams.

Toekomstbestendige intralogistiek

Om de basis te leggen voor de geplande groei en de efficiëntie van de processen verder te verbeteren, vertrouwt stichd op een hoogwaardige omnichannel-oplossing van TGW. Nina Nix, CEO van stichd, benadrukt dat “de implementatie van de TGW-oplossing een volgende stap is in onze reis om stichd logistiek voor te bereiden op de toekomst”.

FlashPick® als kern van de oplossing

Het FlashPick®-systeem vormt de kern van de oplossing en kan verschillende verkoopkanalen – e-commerce, groothandel en retail – met gelijke efficiëntie bedienen. Het systeem omvat een shuttle-magazijn van 5 gangen en 20 niveaus, 6 PickCenter One-werkstations en 2 PickCenter Rovolution-robotsystemen. De TGW Warehouse Software zorgt voor de aansturing van alle processen. Vier kilometer KingDrive® -conveyorsystemen garanderen een energiezuinig transport.

De dozen die bij goederenontvangst worden afgeleverd, worden getransporteerd naar het pallettreserve-magazijn dat wordt gebruikt voor het aanvullen van FlashPick®. Groothandel- of retailbestellingen worden rechstreeks in verzenddozen verwerkt. Klantenorders kunnen vervolgens worden afgeleverd bij de VAS-werkstations (value added service) waar indien nodig extra aanvullingen kunnen worden toegevoegd.

Al in 2025 uitbreiding mogelijk

Het ontwerp van het logistiek centrum van stichd voorziet nu al in de mogelijkheid voor een eventuele verdubbeling van het shuttleblok en het daaraan gekoppelde picking. Als stichd even dynamisch blijft groeien als voorspeld, kan de uitbreiding al in 2025 worden gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.