Fedex Express optimaliseert levertijden in Europa

fedex express

FedEx Express zet zijn volgende stap bij de integratie met TNT. De onderneming maakt gebruik van het uitgebreide Europese netwerk van TNT om de transittijden van FedEx Intra-Europe Economy zendingen te optimaliseren.

De FedEx Intra-European Economy pakketzendingen worden binnen de EU in 2 tot 5 werkdagen geleverd. De transittijden zullen verbeteren op ongeveer 40% van de Europese trajecten waar de geoptimaliseerde dienstverlening wordt doorgevoerd. “Dit is een belangrijke ontwikkeling voor onze klanten en onze medewerkers, aangezien de voordelen van integratie zorgen voor een snellere, uitgebreidere service voor bedrijven die handelen binnen Europa,” aldus Bert Nappier, President van FedEx Express en CEO van TNT. “Met de integratie van TNT bouwen we grootste logistieke bedrijf in Europa op. De integratie van onze economische netwerken brengt ons een stap dichter bij dit doel.”

De verbetering van de dienstverlening wordt gelanceerd in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Polen en Spanje en zal in de eerste helft van 2019 geleidelijk worden uitgerold in heel Europa. Veel klanten zullen profiteren van snellere transittijden.  Naarmate meer vestigingen geïntegreerd worden, zullen klanten ook merken dat co-branded TNT-chauffeurs  zendingen ophalen of afleveren. Tracking- en verzendingstools, klantenondersteuning en facturering zullen hetzelfde blijven, waardoor een consistente gebruikerservaring voor klanten wordt gegarandeerd.

Met de integratie met TNT heeft FedEx Express zijn aanwezigheid op de Europese markt aanzienlijk vergroot. Het netwerk van TNT bestaat uit 55.000 wekelijkse ritten, verspreid over meer dan 540 depots en 45 landen in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.