Game ‘Forklift Challenge’ van TMHE al 150.000 keer gedownload binnen 2 maanden

Toyota Material Handling Europe lanceerde een kleine twee maanden geleden de ‘Forklift Challenge’, de allereerste mobiele toepassing van TMHE in de industrie van de goederenbehandeling. Doel van de app is het bewustzijn over de mogelijkheden van het veiligheidssysteem Toyota SAS (Systeem van Actieve Stabiliteit) aan te wakkeren.

Tijdens ‘Forklift Challenge’ neemt u zelf plaats op de stoel van de vorkheftruckchauffeur en kunt u het type werk ervaren dat plaatsvindt bij goederenbehandeling. Tegelijkertijd moeten spelers de speciale elementen van SAS benutten om het risico op ongevallen te verminderen en de productiviteit te verhogen. In de realiteit zijn de SAS-functies altijd actief en werken ze samen om de chauffeurs, trucks en goederen te beschermen. Op die manier helpen de met SAS uitgeruste trucks de kosten van klanten te verminderen.

“Het is meer dan alleen maar een spel”, bevestigt Hugues Van Espen, Senior Director Marketing, Communications & Online channel. “De ‘Forklift Challenge’ werd namelijk specifiek ontworpen om de voordelen van Toyota SAS in termen van veiligheid en kostencontrole op een plezierige manier te illustreren aan zowel klanten als chauffeurs. Het spel biedt een uitstekende mogelijkheid om te visualiseren en te ervaren wat Toyota SAS kan betekenen voor onze klanten met betrekking tot vermindering van ongevallen en schadekosten.”

Het doel voor de spelers in de ‘Forklift Challenge’ is om maximale productiviteit te bereiken bij het uitvoeren van allerhande taken binnen de goederenbehandeling. Dit alles vindt plaats in een spannende race tegen de klok. In elke ronde zijn er verschillende locaties waar de speler een lading veilig moet laden en lossen. De SAS-elementen moeten hierbij worden geactiveerd om ongevallen of verlies van ladingen te voorkomen. Laat de speler dit na, dan loopt de chauffeur extra schadekosten op of wordt hij zelfs gedwongen om een strafronde te rijden.

Het spel werd ontwikkeld op een manier waarop maximaal gebruik kan worden gemaakt van de gyro in mobiele toestellen. Daardoor genieten de spelers van een uiterst realistische en intuïtieve rijervaring.

‘Forklift Challenge’ is vanaf nu online beschikbaar voor PC en MAC via http://www.toyota-forklifts.be. Het spel is te verkrijgen in verschillende talen (Engels, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Spaans, Deens, Zweeds, Noors en Portugees). De mobiele versie van het spel is gratis te verkrijgen via iTunes voor iPad, iPad 2, iPhone 3GS en iPhone 4. Het is ook beschikbaar op de Android-markt en vereist Android 2.1.

 

Toyota Systeem van Actieve Stabiliteit (Toyota SAS)

Toyota SAS is het product van jarenlange ervaring in geavanceerde voertuigtechnologie. Als industriële primeur en nog steeds uniek in de voertuigsector, steunt de gepatenteerde Toyota SAS-technologie op het leiderschap van Toyota in de ontwikkeling van veiligheidssystemen voor voertuigen. De met SAS uitgeruste vorkheftrucks van Toyota gebruiken intelligente technologieën om de chauffeurs- en schadekosten te verminderen. SAS bewaakt continu de werking van de vorkheftrucks en voert automatisch correcties uit, wanneer het factoren detecteert die tot instabiliteit van de truck of lading zouden kunnen leiden. Voor meer info kan u terecht op de minisite over SAS via http://sas.toyota-forklifts.be/.

Bron: TMHE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.