Maintenance Partners investeert 10 miljoen euro in grootste shop voor megarotoren

Maintenance Partners, marktleider in de Benelux voor het onderhoud, de herstelling en revisie van elektrisch of mechanisch aangedreven generator- en turbinerotoren, viert vandaag zijn tiende verjaardag met de feestelijke opening van zijn nieuwe rotorshop in Zwijndrecht. De werkplaats wordt meteen de grootste in de EU. Dankzij de investering kan Maintenance Partners, onderdeel van Mitsubishi Heavy Industries, nu ook mega-rotoren tot 100 ton inspecteren en repareren.

Japans verjaardagsengagement

De investering van meer dan 10 miljoen euro in de nieuwe rotorshop bewijst het engagement van Mitsubishi Heavy Industries (MHI) tegenover zijn Antwerpse dochter. Maintenance Partners heeft van bij de start in 2001 het onderhoud uitgevoerd van rotoren van turbines en generatoren. Dankzij de investering in Zwijndrecht, met onder andere een hogetoerenbalanceermachine, kan de onderneming nu ook mega-rotoren tot 100 ton inspecteren en repareren.

“De realisatie van dit grootschalige project zou onmogelijk geweest zijn zonder de visie en de steun van Mitsubishi Heavy Industries”, zegt Johan De Coster, CEO van Maintenance Partners. “Het strategisch belang van de investering kan nauwelijks onderschat worden omdat ze voor Maintenance Partners toekomstige groei garandeert, maar boven alles de verankering van ons bedrijf en tewerkstelling in Antwerpen betekent.”

Moederbedrijf Mitsubishi Heavy Industries onderstreept dat ze met de investering de expertise van Maintenance Partners nog willen uitbouwen. MHI beschikt nu over een volwaardige eigen werkplaats in Europa voor de meer dan 100 gas- en stoomturbines van groot formaat die de Japanners reeds hebben geïnstalleerd in Europa. De nieuwe werkplaats in Zwijndrecht is meteen de grootste voor mega-rotoren in Europa. De hoogtechnologische rotorshop heeft een vloeroppervlakte van ca. 2500 m² en biedt onderdak aan een rotor stand up, een draaibank, een lagetoerenbalanceermachine en een hogetoerenbalanceermachine, dit alles voor rotoren tot 100 ton.

“De kwaliteit van de dienstverlening aan onze klanten zal nog toenemen. Dankzij de verticale integratie zullen we flexibeler kunnen werken, maar bovenal zullen we onze expertise nu ook kunnen aanbieden aan klanten die de grootste rotoren van Europa in bedrijf hebben”, aldus Johan De Coster.

Bron: Nieuwsbericht Maintenance Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.