2012 Projecten voor VIL

In 2012 zal VIL starten met twee innovatieve projecten, namelijk Smart Handling en GPRS in de luchtvracht. Beide projecten zijn goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Smart Handling

Bij goederenopslag en -verplaatsingen doen zich vaak problemen voor. Voorbeelden zijn foutieve registratie en efficiëntieverlies. Deelnemers gaan een duidelijk overzicht krijgen van WMS-pakketten en hun functionaliteiten wat betreft deze problemen. Een beslissingsboom of menukaart moet duidelijk maken welke in welke logistieke omstandigheden welke technologieën een toegevoegde waarde kunnen opleveren. Dit project schetst ook een beeld over de toepasbaarheid en de randvoorwaarden.

GPRS in de luchtvracht

Uit een vorig project ondervond VIL veel interesse voor een infrastructuur-onafhankelijke realtime sensormonitoring voor luchtvracht. Goedkeuring van GPRS gebaseerde monitoringtoestellen op vliegtuigen is een complexe aangelegenheid en vraagt ook de nodige technologische innovatie.

Het doel van het project is

  • de integratie van GPRS monitoringtoestellen te versnellen door sensibilisering van de luchtvaartactoren
  • op basis van de nieuwe mogelijkheden van deze toestellen een serviceverbetering initiëren voor cold chain en high value producten binnen Brucargo
  • Brucargo/Zaventem uitbouwen tot een innovatieve cold chain en high value hub
  • een aanzuigeffect van vracht creëren voor de luchthaven van Zaventem.

Bron: Nieuwsbrief VIL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.