Geconnecteerde intralogistiek, de Jungheinrich visie

Geconnecteerde intralogistiek, de Jungheinrich visie
  • Geïntegreerde telematicabox in iedere Jungheinrich truck
  • Nieuw, allesomvattend voertuigparkbeheer
  • Hoogst mogelijke energie-efficiëntie door batterij- en energiebeheer

Digitalisering schept geweldige kansen voor de logistieke industrie. Digitale en geconnecteerde magazijnen vereenvoudigen de processen en verhogen de productiviteit. Zowel kleine als grote bedrijven kunnen profiteren van digitalisering en connectiviteit. Wanneer de digitale en de echte wereld op de juiste manier worden gekoppeld tot een netwerk ontstaat er een hogere intelligentie die de processen aanzienlijk verbetert en de magazijnproductiviteit naar een hoger niveau tilt.

Jungheinrichdirecteur Marketing & Sales Christian Erlach licht toe: “Met op maat gemaakte digitale oplossingen kunnen wij onze klanten nog succesrijker maken. En door verschillende soorten informatie te combineren, creëren wij nieuwe oplossingen die de efficiëntie van onze klanten helpen verhogen. Als toonaangevende provider van intelligente intralogistiekeoplossingen zijn wij ervan overtuigd dat iedere onderneming, of het nu een internationale, een middelgrote of een kleine onderneming is, zijn processen zodanig kan digitaliseren en verbinden dat het zijn rentabiliteit en concurrentievermogen ten goede komt. Jungheinrich kan hen de meest geschikte digitale oplossing verschaffen”.

Telematicabox in iedere truck

Vanaf 2019 wordt iedere Jungheinrich truck geleverd met een ingebouwde telematicabox. Die verschaft Jungheinrich klanten een allesomvattend overzicht van hun trucks en het gebruik ervan. Ook bestaande trucks kunnen ermee worden uitgerust. Door de vloot op die manier tot een netwerk te koppelen, kan Jungheinrich zijn klanten in de toekomst een nog betere service verlenen. Betere en snellere informatie in de vorm van systeemberichten kunnen de stilstandtijd tot een minimum helpen te beperken. De reactietijden worden verkort en de voorbereidingen voor preventief onderhoud worden getroffen. Via Call4Service kunnen klanten ten allen tijde contact opnemen met de Jungheinrich klantenservice – online of via de app – en hebben ze toegang tot een compleet overzicht van hun uitstaande en vroegere service-oproepen.

Vlootbeheer

In samenwerking met I.D. Systems lanceert Jungheinrich dit jaar een nieuw, allesomvattend vlootbeheer. Deze samenwerking combineert Jungheinrichs expertise op het vlak van intralogistiek met een beproefd en getest, allesomvattend en constructeuronafhankelijk systeem voor het beheren van vloten. Het systeem verschaft een heldere analyse van de vlootgegevens en stelt de klant op die manier in staat de productiviteit en veiligheid in zijn magazijn op duurzame wijze te verhogen. Het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant en is modulair uitbreidbaar. Een gps-locatie en de detectie van hefcapaciteiten kan eenvoudig worden geïntegreerd. Met de bedrijfsinformatietool “Power Fleet IQ” is het mogelijk het vlootbeheer te koppelen aan bestaande systemen die de klant gebruikt, voor een vestigingsoverkoepelend overzicht over de vloot. Dat betekent dat Jungheinrich zijn klanten het best mogelijke assortiment digitale oplossingen voor het beheer van een vloot in de toekomst zal blijven aanbieden.

Battery Management 2.0

Dankzij Battery Management 2.0 verschaft Jungheinrich zijn klanten een permanent overzicht van de status van hun lithium-ion en loodzuurbatterijen. Het nieuwe onlinebatterij-informatiesysteem maakt een gedetailleerde evaluatie mogelijk van stamgegevens en het rapporteren van bedrijfsfouten op basis van gekoppelde SLH 300-laders. Zo draagt Jungheinrich Battery Management 2.0 bij aan een verlenging van de batterijlevensduur en tot een verlaging van de kosten.

Energiebeheer

Door middel van het nieuwe energiebeheerssysteem zullen Jungheinrich klanten het laadenergieverbruik in de toekomst actief kunnen controleren. Dankzij dit intelligente systeem is het mogelijk lithium-ionbatterijen te gebruiken op plaatsen waar de bestaande stroomnetten dat vroeger niet toelieten – zelfs zonder aanpassing aan de elektrische infrastructuur van het magazijn. De Jungheinrich laders van het type SLH 300 stellen het globale systeem van de klant in staat sneller te reageren op veranderende stroombelastingen. Door dit intelligente laadsysteem wordt de beschikbaarheid en duurzaamheid van lithium-ionbatterijen verhoogd, terwijl onnodige kosten kunnen worden vermeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.