Generix Group kondigt de oplossing Resource Management System aan voor de planning en optimalisatie van resources in het magazijn

Generix Group kondigt de oplossing Resource Management System aan voor de planning en optimalisatie van resources in het magazijn

Generix Group, wereldwijde leverancier van collaboratieve SaaS-oplossingen voor het Supply Chain ecosysteem, kondigt het Resource Management System aan, de oplossing voor warehouse resource planning en optimalisatie. Geconfronteerd met de toenemende complexiteit van orderstromen en de problemen van absenteïsme en verloop, moeten bedrijven beter kunnen anticiperen. Generix Group combineert in één oplossing de prestatieanalyse en resourceplanning, ten voordele van de productiviteit van het magazijn. Het Resource Management System is een krachtige tool die bijdraagt aan de loyaliteit van de werknemers door de kwaliteit van het leven op het werk te verbeteren, waardoor aantrekkelijkheid van jobs in magazijnen wordt vergroot.

Supply chain managers worden in het magazijn geconfronteerd met verschillende uitdagingen: prestaties, flexibiliteit, complexiteit en fijnmazigheid van bestellingen en volumeschommelingen. Bovendien zijn er met e-commerce nieuwe parameters ontstaan, zoals maatwerk, deadlines en volatiliteit, die organisatorische hyperagiliteit vereisen. RMS biedt een antwoord op de uitmuntendheid van de klantbelofte gecombineerd met de optimalisatie van de eerste kostenpost van de supply chain: resources, zowel menselijk als materieel. Resource Management System (RMS) biedt analyse- en resourceplanningfuncties in één enkele oplossing en is daarmee een nieuwe hefboom voor magazijnprestaties. De oplossing is beschikbaar in SaaS en kan gemakkelijk worden geïntegreerd met WMS-oplossingen op de markt.

Anticiperen op de behoefte aan resources om de kosten te beperken

Steeds meer onregelmatige bestellingen, absenteïsme en aanwervingsproblemen: de uitdagingen waarmee magazijnen worden geconfronteerd, hebben gevolgen voor hun productiviteit en kosten. Bovendien vereist het voldoen aan de groeiende vraag naar nieuwe en meer gepersonaliseerde diensten flexibiliteit van zowel operatoren als productiemiddelen. Magazijnmanagers willen anticiperen op de behoefte aan middelen, rekening houdend met zowel de capaciteit van hun personeel als de dagelijks verwachte werkvolumes, om hun beschikbare middelen beter te benutten. Zij moeten dus beter beslissen en anticiperen op de adequaatheid van hun werklast en capaciteiten om een beter dagelijks zicht op hun behoeften te krijgen. Met RMS kunnen logistieke managers hun middelen maximaliseren door met één tool de productiviteit te meten, de resources te plannen en de betrokkenheid van het team te verbeteren.

Het meten van de productiviteit om de logistieke productiemiddelen te optimaliseren

De unieke combinatie van Labor Management en Resource Planning functies maakt een optimaal beheer mogelijk van de steeds grotere en gemechaniseerde magazijnlogistieke productiemiddelen. Met de RMS-oplossing kan de voorspelling en organisatie van personeel en materieel worden geautomatiseerd. Zo kunnen site managers, voordat ze investeren in nieuwe apparatuur, er zeker van zijn dat ze het maximale uit hun bestaande middelen halen.

RMS definieert en automatiseert de updates van de workloadplannen zo fijn als nodig: per taak, per dag of zelfs per uur. Het berekent de gemiddelde tijd die nodig is om de workload per shift (ontvangst, orderpicking, verpakking) te voltooien en houdt rekening met de werkomstandigheden en de profielen van de werknemers om de normen aan te passen en de doelstellingen te bepalen. Ten slotte meet het de productiviteit van de medewerkers, rekening houdend met de uitvoeringscontext, om de HR-tools te voeden.

Ontwikkeling van de veelzijdigheid van het magazijnpersoneel voor meer flexibele magazijnen

Met steeds meer referenties en unit pickings moeten site managers flexibiliteit krijgen om de resources gemakkelijk van de ene opdracht naar de andere te kunnen verplaatsen: een eis die toeneemt met de variaties in volumes en een groeiende vraag naar nieuwe diensten. Met RMS plannen zij het gebruik van hun resources, zowel menselijk als materieel, dynamisch en in realtime. Artificiële intelligentie voegt een laag van automatisering toe aan het besluitvormingsproces: het anticipeert op de uit te voeren werklast en optimaliseert de toewijzing van middelen, terwijl het zich aanpast aan de specifieke kenmerken van elk magazijn, hun doelstellingen en hun beperkingen. Sommige magazijnen hebben een ziekteverzuim van 50%: het berekenen van de werkelijke capaciteit en het optimaliseren van het gebruik van het beschikbare personeel op dagelijkse basis is een grote uitdaging, vooral voor zeer grote sites.

De veelzijdigheid van de resources is meer dan ooit een hefboom om de flexibiliteit en de productiviteit te verhogen, rekening houdend met de planning van de resources en de prestaties van de individuele shift. Met RMS kunnen operatoren tijdens dezelfde werkperiode van de ene dienst naar de andere gaan en verschillende taken uitvoeren, waardoor vermoeidheid en herhaling worden verminderd. De resultaten: hogere feitelijke bezetting van middelen, slimmere planning voor medewerkers, dagelijks beheer van afwezigheid van medewerkers en een 50% hogere betrouwbaarheid van capaciteitsprognoses.

Personeel beter aantrekken, aanwerven en behouden en de reputatie van de werkgever versterken

De loonvoorwaarden zijn niet langer een voldoende hefboom om werknemers te behouden. Geconfronteerd met de moeilijkheden om werknemers aan te werven en te behouden, vormen de aantrekkelijkheid van de vestigingen en de diversiteit van de opdrachten een grote uitdaging voor zowel de leidinggevenden van de vestigingen als de human resources, vooral omdat de inzet van uitzendkrachten en de opleiding van personeel duur zijn. Bovendien moeten bedrijven inspelen op verschillende maatschappelijke uitdagingen: het beheren van lange loopbanen met fysieke taken, het bestrijden van arbeidsongevallen, beroepsziekten en tegenslag. Dankzij de RMS-oplossing, die dynamisch relevante taken toewijst aan operatoren en hun individuele en algemene prestaties op een objectieve en transparante manier meet, worden magazijnen aantrekkelijker. Door rekening te houden met de feitelijke prestaties en de leercurves te volgen, kunnen site managers hun medewerkers belonen, waardoor hun motivatie en loyaliteit met wel 20% toeneemt.

Een andere motivator is gamification. Magazijnmedewerkers werken graag mee aan uitdagingen, zoals het tellen van hun dagelijkse aantal stappen. Deelname aan uitdagingen houdt het momentum en de motivatie van de medewerkers op gang, waardoor ze hun activiteit, het aantal pieken per uur en hun persoonlijke prestatiegegevens ten opzichte van de groep nauwkeuriger kunnen bijhouden. RMS meet zo de onmiddellijke productiviteit ten opzichte van een doelstelling.

“Vandaag staan logistiek managers voor een grote uitdaging: precies kunnen voorzien wat ze de komende uren, dagen of maanden kunnen produceren. Hoeveel zou het bijvoorbeeld kosten om rekening te houden met nieuwe producten, klanten, enz. op een bestaande logistieke capaciteit en tegelijkertijd de loyaliteit van de aanwezige teams te garanderen? Het magazijn moet flexibeler worden om zijn doelstellingen te halen en het gebruik van zijn resources te anticiperen en te plannen. Met de diensten voor gegevensanalyse, berekening en voorspelling van ladingen, planning en simulatie ondersteunt RMS dagelijks de beheerders van de supply chain. De oplossing is ook een manier om het maximale uit het bestaande systeem te halen voordat men begint aan complexere en duurdere projecten om nieuwe productiemiddelen zoals robots of automatische machines te integreren”, verklaart Nicolas PICQUEREY, Chief Solutions & Services Officer van Generix Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.