Generix Group kondigt haar strategisch plan BOOST TOGETHER 2025 aan

Aïda Collette-Sène - CEO Generix Group

Generix Group, een wereldwijde leverancier van collaboratieve SaaS software voor de Supply Chain, industrie en retail ecosystemen, onthult haar strategisch plan voor 2025.

Generix Group heeft de ambitie om tegen 2025 haar positie als wereldspeler in de technologiesector te bevestigen door versneld te investeren in Supply Chain Hub, haar 100% SaaS-platform voor de digitalisering van de supply chain, alsook in de zakelijke en technologische expertise van de groep. Een ander onderdeel van het plan is een evenwichtigere aanwezigheid tussen Amerika en Europa en een focus op belangrijke sectoren: Retail & E-commerce, FMCG, Industrie en 3PL.

“’Boost Together 2025’ is de ontmoeting tussen de klantrealiteit en de ambitie van de groep. De afgelopen twee jaar werden alle gevestigde modellen op de proef gesteld en hebben duidelijk gemaakt dat bedrijven dringend behoefte hebben aan een wendbare werkwijze. Onze strategie is dus gebaseerd op deze realiteit: onze klanten de middelen geven om te reageren op turbulente situaties zoals die van de afgelopen 18 maanden, waarin voorspellen niet langer de regel is en onmiddellijkheid de nieuwe norm. Boost Together 2025 is ook een nieuwe fase in de versnelling van de transformatie en de internationalisering van Generix Group”, aldus Jean-Charles Deconninck, voorzitter van Generix Group.

Een winnend drieluik ter ondersteuning van de ambitie van Generix Group

Om haar doelstellingen te bereiken, zal Generix Group steunen op een drieluik: haar menselijk kapitaal, haar klantenkapitaal en haar ecosysteem van partners.

  • Menselijk kapitaal: sterke expertise en solide menselijke relaties met de klanten van de groep
  • Klantenkapitaal: met meer dan 6.000 bedrijven die wereldwijd gebruik maken van haar oplossingen, kan Generix Group rekenen op een trouwe, zeer internationale basis en dus op een zeer gedetailleerde kennis van haar markten
  • Het ecosysteem van partners: technologische partners, distributienetwerk en investeerders, een echte hefboom om het innovatievermogen te versnellen, een groeimotor en een garantie voor financiële soliditeit.

De uitvoering van Boost Together 2025 is gebaseerd op de ontplooiing van 3 strategische assen tegen 2025:

1. Toename van de investeringen in het digitale platform Supply Chain Hub om de uitrol in alle markten van Generix Group te versnellen

De afgelopen 18 maanden hebben zich grote veranderingen voorgedaan in de manier waarop bedrijven werken. Door de chaos en onzekerheid die de gezondheidscrisis met zich meebrengt, is wendbaarheid het sleutelwoord geworden voor veerkrachtige bedrijven.

Met dit in het achterhoofd verhoogt Generix Group de investeringen in haar oplossingen (nu al meer dan 17% van haar omzet voor het boekjaar 2020/2021) en de ontwikkeling van modellen en producten die voldoen aan een zeer hoog niveau van wendbaarheid, en het hoge tempo van de huidige veranderingen voor een Supply Chain Hub platform dat steeds beter aansluit bij de gebruiken en behoeften van klanten en de markt.

Generix Group richt haar investeringen in R&D zowel op bedrijfsgebieden (resource management, transport en omnichannel) als op technologische (AI, 5G,…) en architecturale (hyperscale, microservices,…) gebieden, zodat haar klanten, waar ook ter wereld, de verwachte voordelen genieten in termen van operationele prestaties.

Tegen 2025 zullen alle Supply Chain Hub oplossingen in alle filialen worden geïmplementeerd, met een sterke versnelling van de ontwikkeling in Noord-Amerika en een versterking van de posities van de groep in Europa.

Via deze strategische koers tekent zich een duidelijke ambitie af: Generix Group positioneren als een one-stop-shop voor het globale beheer van fysieke en logische stromen, ongeacht de locatie van de klanten, ten voordele van hun prestaties.

2. Operationele uitmuntendheid ten behoeve van de klantervaring en -tevredenheid in een klantgerichte aanpak

Generix Group investeert in alle aspecten van operationele uitmuntendheid, zodat haar klanten en medewerkers de belofte aan hun klanten kunnen nakomen en zo hun concurrentievoordeel verzekeren.

Dit streven naar operationele uitmuntendheid krijgt concreet gestalte door talrijke investeringen, zowel in de opleiding van werknemers, in apparatuur, in de invoering van nieuwe processen, als in partnerschappen met de academische wereld en de onderzoekswereld.

Door operationele uitmuntendheid centraal te zetten, wil Generix Group de kwaliteit van haar diensten en tools blijven verbeteren, en zo niet alleen haar bestaande klantenbestand aan zich binden, maar ook nieuwe klanten winnen.

3. Een verrijkt diensten- en adviesaanbod voor de klanten van de groep en een verbeterde go-to-market om de internationale dekking te vergroten

Generix Group zal investeren in de ontwikkeling van haar consulting entiteit. Deze entiteit, een architecturale en zakelijke slagkracht, stuurt de strategische en operationele keuzes van haar klanten. Eens te meer toont Generix Group aan dat zij een belangrijke partner is bij de voortdurende verbetering van de prestaties van haar klanten.

De klantenondersteuning zal ook worden verbeterd door een “verhoogde” go-to-market met de versterking van de indirecte distributiestrategie. Vandaag worden de oplossingen van Generix Group reeds in 60 landen op de markt gebracht via filialen en partners van de groep. Met deze strategie wil Generix Group haar zichtbaarheid en invloed vergroten en haar commerciële ontwikkeling versnellen.

Aïda Collette-Sène, CEO Generix Group:”Wij zetten ons al lang in om bedrijven te helpen hun belofte aan hun klanten na te komen. Dit is vooral vandaag van cruciaal belang omdat consumentenpatronen in snel tempo veranderen en bedrijven in staat moeten zijn aan de verwachtingen van de consumenten in al hun diversiteit te voldoen. Het aanbieden van een open en flexibel softwareplatform voor industriële en gestandaardiseerde implementaties van onze oplossingen in alle regio’s is ons antwoord op de uitdagingen van onze klanten. Onze klanten staan centraal in onze strategie en wij willen hun een optimale ervaring bieden in elke fase van onze relatie en bij het gebruik van onze oplossingen. Boost Together 2025 is ook een sterke verbintenis die wij aangaan met onze huidige en toekomstige werknemers: wij willen dat zij de vrijheid hebben om initiatieven te nemen binnen Generix Group zodat elke van hen actief kan bijdragen tot het bereiken van onze operationele en ontwikkelingsdoelstellingen”:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.