Generix Group lanceert Data Lake

Generix

Generix Group, een software uitgever van SaaS-oplossingen lanceert Data Lake. Een data lake is een methode voor het opslaan van gegevens in het natuurlijke formaat met behulp van Big Data. De oplossing slaat alle verzonden gegevens op, waaronder facturen, het traceren van bestellingen, het traceren van producten en het beheren van magazijnen, transporten en leveringen. Deze grote hoeveelheid informatie is een bron van onbenut potentieel voor bedrijven.

Jean-Charles Deconninck, Chairman of Generix Group vertelt: “Een van de uitdagingen voor Big Data vandaag de dag is het opslaan van zoveel mogelijk details, zodat nieuwe artificiële intelligentie of machine learning apps die data kunnen gebruiken en het volledige potentieel kunnen ontsluiten. Maar opslag heeft een prijskaartje, vaak een hoog, en dat dwingt bedrijven om moeilijke keuzes te maken. Onze Generix Data Lake oplossing is een ongelimiteerde en volledig veilige oplossing tegen een zeer redelijke prijs in vergelijking met traditionele opslagpakketten.

Met behulp van Generix Data Lake kunnen bedrijven:
• Prestaties verbeteren van de resource planning ;
• Analytische of voorspellende motoren en modellen toevoegen;
• Gegevens importeren in business intelligence oplossingen of data lakes van bedrijven;
• Instellen en uitvoeren van analyses en datavisualisatie met een direct geïntegreerde oplossing.
De oplossing biedt volgende specifieke nieuwe mogelijkheden:
• Levering van operationele planning tools
• Herorganiseer de voorraad in het magazijn om het aantal gereden kilometers te verminderen en de productiviteit te verbeteren;
• Bundel en stabiliseer de verzendingsgoederen door de pakketvoorbereiding te optimaliseren en de transportkosten te verlagen;
• Bestuderen van historische gegevens voor leveringsrondes (problemen, vertragingen, per ontvanger, per vervoerder, enz.) om toekomstige leveringen zo efficiënt mogelijk te berekenen, te combineren en te organiseren.

Nu de klant steeds hogere eisen stelt moeten bedrijven zich met behulp van betrouwbare operationele benchmarks meten aan de concurrentie. Generix Data Lake helpt de Supply Chain community referentie prestatie-indicatoren op te stellen zodat elk bedrijf zichzelf kan vergelijken met anderen, volledig anoniem, en vervolgens de veranderingen en verbeteringen aan te brengen die nodig zijn om concurrerend te blijven.
Generix Data Lake voldoet volledig aan de regelgeving voor gegevensbescherming, inclusief de GDPR. De oplossing biedt ook optimale toegang tot gegevensbeveiliging. Bovendien kan Generix Data Lake eenvoudig en snel worden ingezet via het Generix Supply Chain Hub platform.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.