Generix laat klanten profiteren van de nieuwe Europese normen voor e-invoicing

Generix laat klanten profiteren van de nieuwe Europese normen voor e-invoicing

Generix Group met succes de ontwikkelingen in het kader van het EURINV-project gepresenteerd voor de vertegenwoordigers van het programma “Connecting Europe Facility”* van de Europese Commissie. Deze demonstratie legt de laatste hand aan het programma en stelt de klanten van Generix Group in staat om te profiteren van de nieuwe Europese normen voor e-invoicing.

Sinds september 2019 maakt Generix Group deel uit van het EURINV-consortium, dat zes e-invoicing operatoren en twee lokale overheden samenbrengt. Het programma, dat wordt gefinancierd door de Europese Commissie, heeft als doel “de Europese norm te implementeren binnen de cloud platformen voor e-invoicing”. Dit innovatieproject maakt het mogelijk om de nieuwe Europese normen voor elektronische facturatie en de interoperabiliteit ervan in te voeren.

Tijdens de presentatie aan de vertegenwoordigers van de Commissie demonstreerde Generix Group de implementatie, binnen haar Generix Invoice Services oplossing, van de elektronische normen voor factuursyntaxen EN-16931**, UBL 2.1 en UN-CEFACT CII, evenals het AS4 e-SENS Profile interoperabiliteitsprotocol. Generix Group wisselde live facturen in UBL-formaat uit met twee andere deelnemers aan het consortium, OPTUSCAPITA (NL) en SATA (IT). De uitwisselingen werden uitgevoerd via het PEPPOL e-Delivery Network tussen de drie “PEPPOL Access Point Certified Providers”.

GENERIX Group garandeert zijn klanten interoperabiliteit en naleving van de regelgeving in de 27 landen van de Europese Unie.

Deze grote vooruitgang zal alle gebruikers van de diensten van Generix Group ten goede komen. De vooruitgang zal het mogelijk maken om elektronische facturen te verzenden en te ontvangen die voldoen aan de Europese normen en verplichtingen. Het gebruik van deze normen levert besparingen op door de vereiste inspanningen voor de interfaces te beperken en versnelt de ontwikkeling van elektronische facturatie in de hele wereld. De Europese UBL-standaard wordt al in 40 landen toegepast, waaronder Noord-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië.

“Deze innovaties bieden onze klanten ook de garantie dat hun facturen in het geval van een fiscale controle conform zijn. Generix Group heeft inderdaad de XSLT-stylesheets van de Europese Commissie geïmplementeerd. Elke uitwisseling is gecertificeerd als zijnde conform het model met zo’n 1.000toegepaste regels. Eventuele afwijkingen of waarschuwingen worden onmiddellijk gedetecteerd en gedocumenteerd. Met deze architectuur gaan we ook het evolutionaire onderhoud van de standaarden verzekeren door gebruik te maken van de voortdurende actualisering van deze stylesheets”, vertelt Christophe Viry, Product Marketing Manager bij Generix Group.

Generix Group bereidt zich voor op de volgende Franse reglementaire verplichtingen die voortvloeien uit de toepassing van artikel 153 van de financieringswet 2020.

Binnenkort zal de Algemene Directie van de Openbare Financiën zijn aanbevelingen aan de Nationale Vergadering voorleggen over de bestrijding van belastingfraude door middel van verplichte elektronische facturatie. Verschillende architecturen worden bestudeerd: e-rapportering van de facturatiegegevens, goedkeuring van de facturen, vooraf invullen van btw-aangifte,… en er zijn discussies over de aard van de gegevens aan de gang.

Wat de geselecteerde e-invoicing formaten betreft, zal de Franse administratie bevestigen dat ze in overeenstemming zijn met de Europese richtlijn 2014-55/EU, die de UBL 2.1 en UN-CEFACT Cross Industry Invoice syntaxes in de publieke sfeer binnen de Unie verplicht ondersteunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.