Gouden Ridder van de Weg 2023

Gouden Ridder van de Weg 2023

André Van Den Branden is dé Gouden Ridder van de Weg 2023! TVM Belgium, de verzekeringsexpert voor transport en logistiek, bekroonde hem afgelopen weekend na een bloedhete finale. In totaal namen 6 Gouden Ridders het tegen elkaar op, waarvan de helft chauffeur bij De Bock Gebroeders Transport NV, een onderdeel van Jost. Gouden Ridders zijn vrachtwagenschauffeurs die minstens 10 opeenvolgende jaren schadevrij rijden en waarvan hun vrachtwagen in BA bij TVM verzekerd is. Op het programma stonden een behendigheidsparcours en een theoretische proef. André (62) kwam als winnaar uit de bus.

André Van Den Branden
André is 62 en werkt al 45 jaar voor De Bock Gebroeders Transport NV in Kieldrecht. Als 16-jarige begon hij er als logistiek medewerker, om er in 1982 vrachtwagenchauffeur te worden. André verzorgt containervervoer in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, goed voor jaarlijks zo’n 125.000 km. 10 jaar ongeval vrij rijden betekent dus in zijn geval minstens 1,25 miljoen kilometers ongeval vrij op de weg, wat een prestatie!

André Van Den Branden: “Op het bedrijf dragen ze veiligheid hoog in het vaandel, en ze weten dat ze daarvoor altijd op mij kunnen rekenen. Een tot tweemaal per maand rijd ik als instructeur mee met collega’s om hun rijgedrag te screenen. Dit kadert in de code-95 opleiding voor alle 85 actieve chauffeurs. Ik let dan bijvoorbeeld op de manier waarop chauffeurs zich gedragen in het verkeer en geef zowel tijdens als na de rit feedback. Aangezien ik zelf al meer dan 40 jaar met de vrachtwagen rijd en zoveel ongevalvrije kilometers op de teller heb staan, nemen ze mijn input in dank aan.”

De Bock Gebroeders Transport NV
Bij De Bock Gebroeders Transport NV zijn ze bijzonder trots op de prestatie van André, en bij uitbreiding van alle andere collega’s die zich konden onderscheiden. Het bedrijf telt dit jaar maar liefst 8 Gouden Ridders. Van deze 8 tekenden er afgelopen weekend 3 chauffeurs present op de finaledag van Dé Gouden Ridder van de Weg 2023.

Yaël Van Cauteren, HR assistente: “We zijn ongelooflijk trots op de prestatie van André, en uiteraard ook van alle andere collega’s die zich konden onderscheiden. 10 jaar ongevalvrij rijden is toch wel uitzonderlijk! Veiligheid vinden we uiteraard heel belangrijk en het bedrijf levert dan ook veel inspanningen om die veiligheid alsmaar te verbeteren. Zo vinden meermaals BBS (Behavious Based Safety) trainingen plaats waarvan André een van de trekkers is. Ook in de toekomst zullen we blijven inzetten op veiligheid en preventie.”

482 Ridders van de Weg in 2023

2023 telt een recordaantal Ridders van de Weg: 482, verdeeld over 309 bronzen, 153 zilveren en 18 gouden. Later dit jaar worden 2 Diamanten Ridders in de bloemetjes gezet. Dat zijn vrachtwagenchauffeurs die maar liefst 20 jaar schadevrij rijden! Hiermee is de huidige editie de meest succesvolle ooit!

Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium: “Dat we jaar na jaar een stijgend aantal Ridders van de Weg zien, is fantastisch. Op de finaledag leverden alle zes finalisten een prachtprestatie af. Maar eigenlijk verdienen alle 18 Gouden Ridders een dikke pluim voor hun 10 jaar schadevrij rijden. En met trots kunnen we nu reeds meedelen dat we dit jaar ook twee Diamanten Ridders hebben, vrachtwagenchauffeurs die dus maar liefst 20 jaar schadevrij rijden. Van een buitengewoon bravourestuk gesproken! Bij TVM Belgium zijn we fier al deze chauffeurs tot de perfecte ambassadeurs van onze geliefde sector te kunnen benoemen.”

Deze verkiezing is een actie die kadert in het jaarlijks terugkerende evenement ‘De Ridders van de Weg’ waarbij transportverzekeraar TVM Belgium de vele Belgische vrachtwagenchauffeurs viert die aangesloten zijn bij TVM én die zich op vlak van verkeersveiligheid onderscheiden van hun vele collega’s door respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) of zelfs 20 (diamant) jaar schadevrij te rijden.

‘De Ridders van de Weg’ is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist wil TVM door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan verkeersveiligheid.

Ga naar https://www.tvm.be/nl/preventie-risicobeheer/ridders-van-de-weg voor meer informatie over ‘De Ridders van de Weg’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.