Groene stroom op alle Contargo-terminals in Duitsland

Groene stroom op alle Contargo-terminals in Duitsland

Vanaf nu maken alle Duitse terminals van containerbedrijf Contargo alleen nog gebruik van groene stroom. Hiermee verkleint de organisatie haar CO2-footprint. Alle e-vrachtwagens, hybride reach stackers en kranen worden voortaan klimaatneutraal ingezet.

„We hebben begin 2020 de omstelling van al onze terminals op schone stroom afgrond”, zegt Kristin Kahl van de afdeling Sustainable Solutions bij Contargo GmbH & Co. KG. Kahl is lid van de interne strategiegroep klimaatbescherming bij Contargo. Uiterlijk in 2050 wil Contargo volledig zijn overgestapt op het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. De omstelling op groene stroom voor de terminals is een mijlpaal in dit traject. “We nemen de stroom in eerste instantie af bij regionale leveranciers. De stroom zal in de toekomst nog groener worden doordat we onze eisen aan energieleveranciers de komende jaren verder aanscherpen. Met als doel een certificaat voor ecologische stroom te krijgen.”

Contargo pakt duurzaamheid integraal aan. Volledig duurzame supply chains zijn volgens het bedrijf alleen te bereiken via e-mobiliteit en hernieuwbare energie. Naast multimodaal vervoer zet Contargo in op e-vrachtwagens voor regionaal vervoer. Ook neemt het bedrijf deel aan een test met een bovenleiding voor hybride vrachtwagens in de Duitse deelstaat Hessen. Met hybride reach stackers en elektrische rangeerlocomotieven verbetert de organisatie haar milieuprestaties op de eigen terminals.

Via de afdeling Sustainable Solutions plaatst Contargo het thema duurzaamheid sinds 2011 hoog op de agenda. Over de voortgang wordt gerapporteerd in het tweejaarlijkse duurzaamheidverslag. Via diverse kanalen informeert de afdeling medewerkers. Ook worden er workshops rond duurzaamheid voor de medewerkers aangeboden. De interne strategiegroep klimaatbescherming stimuleert met name innovatie en duurzame technologie op de terminals. Op die manier worden stap-voor-stap doelen geformuleerd en omgezet.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.