Gunther Ginckels wordt nieuwe CEO bij Port of Antwerp International

Gunther R M Ginckels (Antwerpen, 1952) is sinds 1 juli de nieuwe gedelegeerd bestuurder van PAI, Port of Antwerp International, een dochter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Port of Antwerp International werd opgericht om in het kader van het voorlandbeleid te participeren en te investeren in overzeese havens en havengerelateerde projecten in strategisch gekozen regio’s zoals het Midden-Oosten, India, Subsahara-Afrika, de ASEAN landen en Brazilië. PAI wendt hiervoor de ruime expertise en knowhow van de Antwerpse haven aan en gaat specifieke partnerships aan met Antwerpse of lokale private of publieke bedrijven om de overzeese projecten te realiseren.

Gunther Ginckels heeft een jarenlange ervaring in Algemeen en Operationeel Management in multinationale ondernemingen en B2B markten. Tot 2012 was hij Corporate Director Global Fleet Capacity bij Safmarine Container Lines, maar het zijn vooral zijn 30 jaar dienst bij rederij Maersk die hem zijn internationale expertise opleverden. In de periode 1990 tot 2010 bekleedde hij verschillende functies in Europa en Afrika en was hij verantwoordelijk voor zowel het opstarten als het herstructureren van verschillende Maersk devisies. Zijn managerscapaciteiten en zijn uitgesproken internationaal profiel maken hem tot de geknipte vakman voor PAI.

“De verdere uitbouw van een internationaal maritiem netwerk is voor de Antwerpse haven een strategisch belangrijke uitdaging, zeker in tijden waar je als Havenbedrijf bijna uitsluitend wordt geconfronteerd met globale spelers. Vooral de combinatie van financiële middelen met de eigen knowhow en de enorme expertise van de Antwerpse partners, zowel privaat als publiek, levert een sterk aanbod op,” besluit Gunther Ginckels.

www.portofantwerp.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.