G&V Energy Group en Rolande openen eerste LNG- tankstation in België

G&V Energy Group en Rolande openen eerste LNG- tankstation in België

Rolande, marktleider op het gebied van LNG in Nederland en G&V Energy Group openen hun eerste LNG-tankstation in België. De partners slaan de handen ineen om een dekkend LNG-netwerk in België op te zetten. Door de jarenlange expertise van Rolande en het strategische netwerk van G&V kunnen er snel stappen gezet worden.

“Wij geloven in ‘groener’ transport dat tegelijkertijd rendabel is”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Op dit moment zijn LNG en Bio-LNG daar de aangewezen brandstoffen
voor. Doordat wij de volledige keten beheren en een Europese dekking bieden, helpen wij onze klanten echt verder. Niet alleen met duurzaamheid, maar ook op het vlak van winstgevendheid.”

Dekkend Europees LNG-netwerk

“In Nederland hebben we reeds een uitgebreid netwerk. Vorige maand is ons eerste station in Duitsland geopend en vandaag zetten we voet aan wal in België”, vervolgt Van der Schuit. “Zo zetten we belangrijke stappen op weg naar een dekkend Europees LNG-netwerk dat nodig is om (Bio-)LNG als brandstof nog steviger op de kaart te zetten. Door onze partnerschap met G&V kunnen onze klanten gebruik maken van de strategische locaties van G&V in België. Zo gaan er ook stations komen in Habay en Waregem. Zowel G&V als Rolande willen een belangrijke rol spelen in de transitie naar alternatieve brandstoffen. Beiden houden we van realiseren in plaats van praten en van korte lijnen met onze klanten. Daarom passen we zo goed bij elkaar.”

Onderdeel Europees CEF-programma

Het nieuwe station in Antwerpen is onderdeel van het BIOLNG4EU project, dat voor 50 procent gefinancierd wordt uit het Connecting Europe Facility programma en dat een verdere uitrol van (Bio-)LNG in het wegtransport stimuleert. Als onderdeel van dit project investeert Rolande in de productie van Bio-LNG en opent vier nieuwe tankstations voor Bio-LNG-blends in Nederland en België. Het station in Antwerpen is het eerste van deze vier nieuwe stations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.