H. Essers gebruikt volledig elektrische vrachtwagen voor proefproject met BASF

Na CityDepot test ook BASF de elektrische vrachtwagen van H.Essers

Vanuit hun eigen duurzaamheidsbeleid, heeft BASF te kennen gegeven een proefproject te willen opstarten met de 100% elektrische vrachtwagen. De site van deze chemiereus in de Antwerpse Haven is met zijn 6 km² immers bijna een stad op zichzelf. Met een paar 100 afleverpunten op de hele site, is BASF dan ook de geschikte partner voor H.Essers om het gebruik van de elektrische vrachtwagen in al zijn facetten te ontdekken.

Een van de doelstellingen van dit proefproject is na te gaan waar in de huidige dienstverlening van H.Essers een traditionele vrachtwagen met verbrandingsmotor op een economisch verantwoorde manier kan vervangen worden door een e-truck. De vrachtwagen waarmee wordt beleverd is een uniek stukje technologie waar er maar een handvol van rondrijden in Europa. Hij wordt 100% elektrisch aangedreven en is volledig manueel omgebouwd.

“Naast dit proefproject met BASF, zal H.Essers haar e-trucks ook gebruiken binnen het eigen distributienet om in verstedelijkte gebieden op een CO2-vrije manier goederen tot bij de bestemmeling te brengen. Grootsteden zoals Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, maar ook bijvoorbeeld Genk, Kortrijk, gaan zeker in aanmerking komen…” zegt Pascal Vranken, General Manager Transport van H.Essers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.