Thibaud Wyngaard wordt nieuwe voorzitter Haven van Brussel

Benoit Hellings heeft vandaag voor de laatste maal de raad van bestuur voorgezeten. Op 1 juni wordt hij vervangen door Thibaud Wyngaard.

Benoit Hellings is als voorzitter van de Haven van Brussel aangetreden in oktober 2011 en heeft zijn ontslag ingediend zodra hij opnieuw senator is geworden als opvolger van Claudia Niessen die zelf uit de senaat ontslag genomen heeft om, ten gevolge van de laatste gemeenteverkiezingen, schepen te worden in Eupen.

Thibaud Wyngaard is momenteel gemeenteraadslid in Ukkel, politiek secretaris in het Brusselse parlement en assistent aan de rechtsfaculteit van de ULB.

De vertegenwoordigers van de Stad Brussel in de raad van bestuur van de Haven van Brussel zijn trouwens ook vervangen ten gevolge van de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Het ondervoorzitterschap wordt traditioneel toegewezen aan de Stad Brussel en wordt nu waargenomen door Dorien Robben die Piet Coenen vervangt.

De vier andere vertegenwoordigers van de Stad Brussel zijn Geoffrey Gueritte, Quentin Haxhe, Philippe Itschert en Marion Lemesre, die Fatima Abid, Mustapha Amrani, Frédéric Crickx en Didier Wauters vervangen.

Ook een vertegenwoordiger van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Johan Van Looy, werd vervangen: door Joris Poschet.

Deze verschillende vervangingen vinden uitgerekend nu plaats,  op het ogenblik dat de Haven van Brussel een nieuw beheerscontract en een masterplan dat naar het jaar 2030 vooruit kijkt, verkregen heeft. Het is dus voorzien van sterke en ambitieuze projecten dat de nieuwe voorzitter en zijn team vanaf vandaag de toekomst tegemoet treden van een instelling die morgen haar 20ste verjaardag viert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.