Hackaton Logistics of the Future

Anno 2016 bieden digitalisering en technologische innovatie eindeloze mogelijkheden, ook voor de wereld van cargo en logistiek. Big Data, de cloud en het Internet of Things kunnen de efficiëntie en winstgevendheid van de havensector fundamenteel verbeteren. Om de digitale uitdagingen van vandaag aan te pakken, wordt de allereerste haven-hackathon “Logistics of the Future” (#LOFTA2016) georganiseerd. Een evenement waarop experts met verschillende achtergronden samen komen om digitale oplossingen te ontwikkelen voor op voorhand bepaalde logistieke “challenges”.

 

Op vrijdag 9 december wordt de hackathon ingeleid door een netwerkevent waar Antwerpse en buitenlandse logistieke startups worden gekoppeld aan havenbedrijven. Startups kunnen er hun product of toepassing pitchen en kennis maken met potentiële klanten. Havenbedrijven kunnen direct contact leggen en ontdekken hoe innovatie hun business op korte tijd kan vooruithelpen.

 

Van 9 tot 11 december 2016 zullen app-ontwikkelaars, programmeurs, ontwerpers, havenexperts en ondernemers, studenten, mensen uit de startup-scene, web- en softwareontwikkelaars, designers en marketing professionals de Waagnatie in Antwerpen overnemen. De oplossingen en applicaties die ze er voor de challenges bedenken, zetten innovatie in de haven op de voorgrond.De deelnemers krijgen 8 challenges voorgeschoteld in 4 logistieke domeinen: Cybersecurity & Open Data, Veiligheid & Onderwijs, Logistiek & Infrastructuur en Import/Export & Connectiviteit. Cepa, Alfaport Voka, Havenbedrijf Antwerpen en het dataplatform NxtPort hebben de challenges verzameld. Experts uit de sector zullen de deelnemers begeleiden van idee tot business model. De resultaten worden vervolgens voorgesteld aan een jury. De prijzenpot voor de winnende teams loopt op tot 5000 euro en er kan een Parrot Disco gekaapt worden, een van de beste commerciële drones op de markt.

 

Het evenement wordt georganiseerd door Co-Create in samenwerking met de Haven van Antwerpen en Stad Antwerpen en met de steun van Cronos, Alfaport Voka, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, Havenbedrijf Antwerpen, Proximus, Cisco, NxtPort, SAP, EY, Cepa, Antwerp Management School, Universiteit Antwerpen en Start it@kbc. Het is de allereerste keer dat er in België een hackathon rond het thema ‘Haven & Logistiek’ georganiseerd wordt.

 

#LOTFA2016 – meer dan een hackathon

De Waagnatie zal gedurende 3 dagen omgetoverd worden tot de ultieme hackerspace met randanimatie, catering, gamersuites, lounge rooms, muziek, live video projecties, virtual reality games en zelfs bedden voor hackers die willen overnachten.

 

Het programma

Op vrijdag 9 december om 11.30 wordt het startschot gegeven met een netwerkevenement voor logistieke startups, georganiseerd door de Stad Antwerpen. Vanaf 16.00 is het aan de hackers om te programmeren. Zondag 11 december vanaf 13.45 is het evenement toegankelijk voor het grote publiek, met demonstraties, interactieve videogames, food trucks en een award ceremonie. Het weekend wordt feestelijk afgesloten met een afterparty in Bocadero.

 

Politici, stakeholders en belangrijke namen uit de Antwerpse havensector zullen aanwezig zijn. De namen van de presentator van het event en de sprekers voor de award ceremonie worden begin december bekend gemaakt.Wie gebeten is door technologie, innovatie en de haven, mag ’Logistics of the Future 2016 – Port Edition’ niet missen.

 

Inschrijven voor het netwerkevent, de hackathon, de experience fair, prijsuitreiking en de afterparty kan via de website http://logisticsofthefuture.be/

Wie geïnteresseerd is om als sector-expert de hackers te coachen, kan zich aanmelden bij Jasper Goyvaerts via [email protected]

@LOTFA2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.