Havencentrum Antwerpen wil meer jongeren naar de haven trekken

Op 1 oktober stelde het Havencentrum Antwerpen haar toekomstvisie en bijhorende nieuwe stijl voor aan het grote publiek.

Meer jongeren enthousiasmeren voor een job in de haven. Dat is één van de duidelijke doelstellingen die het Havencentrum voor de komende jaren heeft. De haven zoekt heel wat bijkomende werkkrachten zoals ingenieurs, lassers en procestechniekers. Daarnaast kunnen er ook heel wat andere jong-afgestudeerden met een breder profiel terecht. Daarom zet het Havencentrum nog sterker in op een aangepast aanbod voor jongeren op maat van hun achtergrond.

Om die doelstellingen te bereiken, werkte het Havencentrum de afgelopen maanden intensief aan een nieuwe missie en strategische toekomstvisie. Zo wordt het inhoudelijk aanbod herbekeken. Momenteel loopt er een grootschalig doelgroepenonderzoek onder de klanten van het Havencentrum. Met de resultaten kan het aan de slag om extra vernieuwingen aan te brengen in de communicatie, excursies en de interactieve tentoonstelling. In de komende maanden ondergaat het Havencentrum een transformatie om meer kleur in de gebouwen en de communicatie te brengen afgestemd op jongeren.

Tewerkstelling centraal

De haven  bij jongeren onder de aandacht brengen op het moment van studie- of beroepskeuze staat daarom centraal in de nieuwe strategie van het Havencentrum. Zo werkt het Havencentrum voortdurend aan extra impulsen om de verschillende jobs in de haven in de kijker te zetten. “Een prachtig voorbeeld is het project Jonge Haven, een samenwerking met Talentenstroom en Talentenfabriek, dat al enkele jaren heel succesvol is en de beroepen in de haven tastbaar maakt. Maar ook op het grote publieksevent Open Bedrijvendag op zondag 5 oktober zetten we de jobs in de haven in de kijker. Talentenstroom en Talentenfabriek gaan actief op zoek naar geïnteresseerden. Tijdens talentworkshops bieden we onze bezoekers uit om hun talenten te ontdekken.”, zegt Philippe Demoulin, directeur van het Havencentrum.

www.havencentrum.be

1 reactie


  1. Alleen jammer dat het havencentrum de verkeersknoop niet kan ontwarren.
    De dagelijkse file richting Antwerpen is op dit ogenblik een erg grote struikelblok voor jongeren om te kiezen voor een job in de haven.
    Reistijden boven het uur zijn geen uitzondering. Dit houdt in dat de meeste mensen ongeveer 11 à 12 uur van huis zijn om 08h00 te werken.
    Dit is niet echt motiverend.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.