Kewill neemt het IBM Sterling transportmanagementsysteem over

Kewill, marktleider in software voor supply chain execution, kondigt vandaag de overname aan van het IBM® Sterling transportmanagementsysteem (TMS). Dit is een multimodaal transportmanagementsysteem gebaseerd op Software-as-a-Service (SaaS). IBM Sterling TMS zal verder gaan onder de naam Kewill Transport en wordt onderdeel van het Kewill MOVE® multimodale transportmanagementplatform. 


Met deze overname breidt Kewill de mogelijkheden voor transportmanagement met het MOVE-platform verder uit. Het overgenomen TMS is hooggewaardeerd en in 2013 nog geprezen als ‘Challenger’ door Gartner in de Magic Quadrant voor transportmanagementsystemen.  

Kewill Transport optimaliseert en transformeert supply chain-netwerken door inkomende en uitgaande transportprocessen te plannen en uit te voeren. Het verbindt samenwerkende logistieke partijen zoals vervoerders, verladers en klanten. Hiermee wordt het volledige transportmanagementproces geautomatiseerd. Kewill Transport wordt geleverd als SaaS, waardoor er minder IT-middelen nodig zijn en geen kosten voor upgrades zijn. Daarnaast biedt het systeem goede verbinding en een lage total cost of ownership.  

Een onderdeel van de transactie is de overgang van het IBM-team naar Kewill. Met hun domeinexpertise wordt Kewill’s wereldwijde multimodale kennis verder versterkt. In de toekomst blijft Kewill investeren in deze expertise als onderdeel van het Kewill MOVE-platform. 

Voor IBM Sterling TMS-klanten biedt de overname de mogelijkheid om hun inzicht en controle in de supply chain uit te breiden met de flexibele en geïntegreerde oplossingen van het Kewill MOVE-platform. Kewill’s bestaande klanten profiteren tevens van de uitbreiding van het multimodale transportplatform door meer mogelijkheden en eenvoudige toegang tot een breed vervoerdersnetwerk. 

“We zijn blij dat Bob Farrell en het Kewill-team hun leidende positie in de wereldwijde markt voor transportmanagementsoftware verder uitbreiden met deze strategische overname”, zegt Deep Shah, partner bij Francisco Partners. “Naast het toevoegen van nieuwe klanten, waaronder enkele van de meest bekende merken ter wereld, breidt Kewill het bestaande vervoerdersnetwerk verder uit waardoor ze wereldwijd nieuwe groeimogelijkheden creëren.”

Mike Skinner, senior vicepresident & general manager bij CLX Logistics, een gecertificeerde reseller en leveringspartner vertelt: “Wij verkopen en leveren IBM Sterling TMS al jaren en beschouwen het als het beste product in de wereldwijde TMS-markt. We vinden het dan ook zeer positief dat Kewill investeert in het TMS-systeem onder de naam Kewill Transport als onderdeel van het Kewill MOVE-platform. Onze klanten opereren overal ter wereld en vereisen geïntegreerde logistieke technologie om alle vormen van vervoer in en tussen regio’s te beheren. Als wereldwijde speler voor het beheer van transport- en handelstechnologie is Kewill bij uitstek geschikt om deze visie uit te dragen.” 

“De overname van IBM Sterling TMS versterkt onze positie op het gebied van multimodaal transportmanagement”, aldus Bob Farrell, president en CEO bij Kewill. “Met name in de Verenigde Staten breiden we hiermee de reeks aan oplossingen voor verladers en retailers uit. Het is voor ons erg belangrijk het aanbod in de markt uit te breiden, zodat we meer toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.