Hilde Crevits lanceert grote mobiliteitsenquete

Vanaf 29 maart kan elke Vlaming zijn of haar visie geven over hoe de mobiliteit er in Vlaanderen tegen 2020 en 2030 en zelfs nog langer moet uitzien. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits lanceert een grote mobiliteitsenquête. Elke Vlaming krijgt de kans om zijn of haar mening te geven over ons verplaatsingsgedrag en iedereen kan oplossingen aanreiken over hoe we het beste met de verkeersdrukte en andere mobiliteitsuitdagingen omgaan. De bevraging is een belangrijk onderdeel bij de opmaak van het nieuwe Mobiliteitsplan Vlaanderen.

Met de opmaak van een nieuw Mobiliteitsplan Vlaanderen wil minister Hilde Crevits de bakens uitzetten over hoe de mobiliteit er de komende decennia moet gaan uitzien. Hoe gaan we ons in de toekomst verplaatsen? Prognoses wijzen uit dat het aantal verplaatsingen nog meer zal toenemen. Hoe dit op langere termijn zal worden aangepakt, wordt onderzocht in het Mobiliteitsplan Vlaanderen dat nu in opmaak is. Het brede publiek krijgt nu de kans om zijn mening te geven over de doelstellingen en de uitdagingen.

Minister Hilde Crevits: “Het is belangrijk dat bij het formuleren van de uitdagingen en de oplossingen op het vlak van mobiliteit het grote publiek betrokken wordt. Zowat elke Vlaming gaat te voet, neemt de fiets, stapt in de bus of tram, of gebruikt de wagen. Daarom krijgt iedereen de kans om deel te nemen aan een enquête. Dat kan twee maanden lang, tussen 29 maart en 29 mei. Het doel van de bevraging is om te weten te komen welke de beleidsuitdagingen voor de mobiliteit de Vlaming belangrijk vindt en voor welke oplossingen er een maatschappelijk draagvlak bestaat. Ook nieuwe ideeën zijn welkom. Op deze manier willen we het draagvlak voor de beleidskeuzes in het nieuwe Mobiliteitsplan verbreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.