ICC lanceert revisie Incoterms 2010

ICC lanceert revisie Incoterms 2010

Het ICC (International Chamber of Commerce) heeft een revisie voorgesteld van Incoterms 2010. De regels, die gebruikt worden door duizenden bedrijven voor hun transacties, gaan in werking vanaf 1 januari 2011. De nieuwe regels nemen nieuwe ontwikkelingen in de globale handel op sinds ze voor het laatst gereviseerd werden in 2000. Deze veranderingen omvatten onder andere een sterke focus op cargo security (erg belangrijk sinds 9/11) en het toegenomen gebruik van e-communicatie in transacties.

Het aantal regels is teruggebracht van 13 naar 11 en twee nieuwe regels werden gecreeerd. Delivered at Terminal (DAT) and Delivered at Place (DAP). De vernieuwde versie omvat ook hulpnotities bij het begin van elke regel, om de gebruiker naar de juiste Incoterms regel te sturen. 

Een lancerings conferentie en training seminaries voor de nieuwe regels worden georganiseerd in Parijs in ICC’s hoofdkantoor. Deze gaan door van 27 tot 29 september. Een serie masterclasses volgen op 28 en 29 oktober 29 en 30 november en 31 januari tot 1 februari 2011.

Voor meer info over Incoterms: www.incoterms.com

 Bron: ICC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.