Jacques Vandermeiren nieuwe CEO designate bij Havenbedrijf Antwerpen

Op 1 november startte Jacques Vandermeiren als CEO designate van het Havenbedrijf Antwerpen. Tot 31 december 2016 zal hij dubbel lopen met CEO Eddy Bruyninckx, zodat hij zich ten volle kan inwerken in de functie van gedelegeerd bestuurder die Vandermeiren vanaf 1 januari 2017 zal bekleden.

De CEO designate bevindt zich vanaf 1 november meteen in het buitenland, meer bepaald in Hong Kong. Daar staan een aantal ontmoetingen met belangrijke Aziatische rederijen op het programma. Het marktaandeel van het Verre Oosten in de totale Antwerpse trafiek is de jongste tijd fors toegenomen. Deze toename is onder meer het resultaat van de jarenlange volgehouden inspanningen om de plaatselijke spelers te overtuigen van de uitgesproken troeven van een landinwaarts gelegen zeehaven als Antwerpen. De recente alliantievormingen hebben aangetoond dat de keuze voor een welbepaalde haven de positie ervan enorm kan versterken.

Na het bezoek aan Hong Kong vliegt Vandermeiren door naar Shanghai waar hij op 3 en 4 november, samen met Eddy Bruyninckx, zal deelnemen aan de jaarlijkse World Shipping (China) Summit. De belangrijkste spelers uit het maritieme toneel tekenen daar present, wat een ideale gelegenheid vormt voor de nodige kennismakingen.

Vandermeiren is midden december opnieuw in Shanghai, als deelnemer aan de stadsmissie onder leiding van burgemeester Bart De Wever. Daarvoor staan er nog deelnames aan de VOKA missie naar Dubai (12 tot 16 november) en de prinselijke missie naar Texas (7 tot 10 december) op de agenda.

Zijn tijd in het Havenhuis zal hij, zoals hij de voorbije maanden al deed, verder gebruiken om de mensen te leren kennen en de structuren van het bedrijf te doorgronden.

Port of Antwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.