Jacques Vandermeiren volgt Thomas Leysen op als voorzitter The Shift

The Shift

Jacques Vandermeiren wordt de nieuwe voorzitter van het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift. De huidige CEO van het Havenbedrijf Antwerpen volgt Thomas Leysen op, die na 3 jaar voorzitterschap de fakkel doorgeeft. Net als zijn voorganger, wil Jacques Vandermeiren via The Shift bedrijven, ngo’s, overheidsdiensten en onderwijsinstellingen stimuleren om samen een duurzamere maatschappij en economie uit te bouwen.

Leiderschap verzekerd voor een duurzamer België

In 2015 smolten vier bestaande netwerken samen tot The Shift, het referentienetwerk voor duurzaamheid in België. Als voorzitter van deze nieuwe organisatie, zette Thomas Leysen van bij het begin in op het belang van samenwerking om de duurzaamheidsagenda van de VN (SDG’s) mee te realiseren. De lancering van The Shift kende in 2015 een vliegende start. Thomas Leysen, tevens voorzitter van o.a. KBC, Umicore, Mediahuis en de Koning Boudewijn Stichting, hielp eind 2015 om 120 “Captains of Society” aan te sporen tot klimaatactie. Gesterkt door dit high-level engagement voor SDG 13 (Climate Action), slaagde The Shift erin om op drie jaar tijd al haar 400 leden te ondersteunen in de commitments die zij voor de 17 SDG’s hebben genomen.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen VN realiseren via samenwerking

Willen we zowel lokaal als internationaal de maatschappij op een positieve en impactvolle manier veranderen? Dan bieden de 17 SDG’s hiervoor de ideale handleiding. En vormen partnerships the best way to go forward. Maar wie samenwerking wil stimuleren, moet in de eerste plaats zelf vertrouwen kunnen opbouwen, geduld tonen en bereid zijn tot toegevingen in het algemeen belang. Waarden die The Shift van bij de oprichting onder Thomas Leysen hoog in het vaandel voert. En die ook Jacques Vandermeiren als nieuwe voorzitter verder wil uitdragen.

Jacques Vandermeiren zet verder in op duurzame transitie

Jacques Vandermeiren is sinds januari 2017 CEO en voorzitter van het directiecomité van het Havenbedrijf Antwerpen. Hij was ook CEO bij Elia, lid van de raad van bestuur van het digitaal dataplatform NxtPort, Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen en het Belgisch koffiehuis Vascobelo. Hij is ook medeoprichter van The Shift.

Over zijn ambitie als voorzitter van The Shift zegt Vandermeiren: “Net als mijn voorganger wil ik bedrijven en organisaties uit de publieke en
private sector aanmoedigen om samen aan een duurzame toekomst te bouwen. Samenwerking en dialoog zijn essentieel om een antwoord te bieden op mondiale en lokale uitdagingen die zich vandaag aftekenen zoals het klimaat, mobiliteit, migratie en sociale integratie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.