Jochen Müller wordt COO Air & Sea Logistics bij Dachser

Jochen Müller wordt COO Air & Sea Logistics bij Dachser

Jochen Müller heeft op 1 januari 2018 de functie van Chief Operations Officer (COO) van DACHSER Air & Sea Logistics overgenomen. Hij volgt Thomas Reuter op, die na een carrière van 39 jaar bij DACHSER eind vorig jaar met pensioen ging. Müller is op 1 oktober 2016 bij DACHSER in dienst gekomen om zijn taak als COO voor te bereiden.

Als COO Air & Sea Logistics en lid van de Executive Board zal Jochen Müller het werk van Thomas Reuter voortzetten. Tot zijn kerntaken behoren de verdere ontwikkeling van het intercontinentale lucht- en zeevrachtnetwerk en de koppeling daarvan met het Europese landvervoersnetwerk om zo via intermodale logistiek meerwaarde voor klanten te genereren.

Jochen Müller is geboren in 1964 in de Duitse stad Worms. In 2011 werd hij lid van de Executive Board van Schenker Duitsland AG. Hier was hij verantwoordelijkvoor de regio Midden-Europa aangaande luchtvracht, sales (lucht- en zeevracht) en de logistiek voor wereldwijde verhuizingen, beurzen en sportevenementen.

Daarvoor was Müller de CEO van de Britse dochteronderneming van Schenker, waar hij verantwoordelijk was voor weg-, lucht- en zeevracht en de beurslogistiek. “Jochen Müller heeft zich ingewerkt in onze bedrijfsstructuren en kent alle processen en uitdagingen van DACHSER op internationaal niveau´´, zegt Bernhard Simon, CEO van DACHSER.

Thomas Reuter, geboren 1957, was sinds 1978 werkzaam bij DACHSER en sinds 2006 lid van de Executive Board. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de internationalisering van de logistieke dienstverlener en daarbij een wereldwijd netwerk van lucht- en zeevrachtlocaties opgebouwd. Tegenwoordig heeft DACHSER Air & Sea Logistics 172 eigen vestigingen  en meer dan 4.000 werknemers. In 2016 genereerde deze bedrijfsdivisie een omzet van ongeveer 1,5 miljard euro.

Thomas Reuter blijft betrokken bij de logistiek dienstverlener. Zo is hij onder meer werkzaam in commissies die zich buiten de kernactiviteiten van DACHSER bewegen. Hij blijft bestuurslid van “The WACO-systeem” (World Air Cargo Organisation) en neemt de interesses waar van DACHSER in de DACHSER-joint ventures Jet Speed ​​GmbH en NNR + DACHSER GmbH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.